Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın düzenlediği "Ahilik Haftası" kutlandı.
Belediye Sineması'nda düzenlenen kutlama programına, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ve Esnaf Kuruluşları Kurucusu Ahilik ve Esnaf Kültürünü Araştırma Merkezi ve Kültür Turizm Derneği, Ahilik Vakıf Başkanı Mustafa Karagüllü konuşmacı olarak katıldı.
Konferans öncesi Kırşehir'den getirilen Ahilik tatlısı, esnaflara ve vatandaşlara ikram edildi.
Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, açılış konuşmasında, "Ahilik, Selçuklu döneminden bu yana Anadolu'da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma hayatını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kendi kuralları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin birleştiği bir sosyoekonomik düzendir. Dünya üzerindeki en etkili sivil toplum deneyimlerinden birisi olarak kabul edilir" dedi.
Kandemir, etkinliğe katılan esnaflara ve dinleyicilere teşekkür ettikten sonra Mustafa Karagüllü'yü konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.
Karagüllü, Ahiliği şöyle anlattı;
"Kırşehir'de 57 yıl önce kurduğum esnaf teşkilatının hala içinde ve başında bulunuyorum. Kandemir hiç üzülmesin. Onun yaşı kadar benim teşkilat başkanlığı yapmışlığım var. Ama hala 57 yıl evvel kurduğum teşkilatı 57 yıldır milim bir yere getirememenin üzüntüsü içerisindeyim. Diğer devletler ayda gezerken, ayı araştırırken, analizini yaparken biz zeminde, yerde Türklüğe yakışmayan bir takım davranışlarda bulunuyoruz. Bu çok üzüntü verici bir durum? Sekizinci Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e post hediye ettim. 25 yıl sonra Ankara'da yaptığımız bir törende, 'Ahi baba verdiğin pos hala evimizin bir köşesinde duruyor' dedi. İşte buda beni çok gururlandırdı. Bu sene 81 ilimizde 22'nci Ahilik kutlamalarını yaptık. Bu seneden ziyade gelecek sene kutlamalarımız daha güzel olacaktır."  Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun da, Ahi Baba Karagüllü'nün konuşmasının ardından Devrek Bastonu ve Zonguldak'ın simgesi olan madenci heykeli verdi. Arkasından Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından hazırlanan Ahilik pilavı davetlilere ikram edildi.