Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra en son olarak genel sekreterlik yardımcılığı görevini sürdüren Ahmet Açıksöz’ün hiçbir gerekçe gösterilmeden işinden çıkarıldığı öğrenildi.

38 yıl çalıştığı kurumdan yıllık izninin bile kullandırılmadan işten çıkarılan Ahmet Açıksöz’ü telefon ile aradık ve bu durumu sorduğumuzda, hiç kimse ile probleminin olmadığını/olamayacağını ve herhangi bir kırgınlığı da söz konusu yapmadığını belirtti. Açıksöz, kendisinin işten çıkarılışı ile hiçbir gerekçe gösterilmediğini de ifade ederken, tartışmaların içinde olmak istemediğini de kaydetti.

YALÇIN'DAN AÇIKLAMA

Haberi yayımlamadan önce telefon ile ulaştığımız ancak kendisinin Ankara'da olduğunu söyleyen TSO Başkanı Sertan Yalçın, akşam saat 19.00 sıralarında geri dönüş yaptı. Yalçın'a Ahmet Açıksöz'ün işten çıkırılışı ile ilgili görüşlerini sorduk. Yalçın, Ahmet Açıksöz'ün emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ettiğini belirtirken "10 yıl önce emekli oldu. Emekli olarak çalışıyordu" dedi.