Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği arasında düzenlenen zihinsel engelli bireylere yönelik ahşap boyama kursu açılışı yapıldı. 
Derneğin eski lavuar alanı MTA karşısındaki atölyesinde, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği arasında düzenlenen zihinsel özürlü bireylere yönelik ahşap boyama kursu açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Açılışta konuşma yapan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği ve kurumumuz arasında başarıyla yürütülen özürlülere yönelik, zihinsel engellilere yönelik kursumuz Temmuz ayında başlamış olup, Kasım ayında sona erecektir. Bu kursumuza toplam 12 kişi ile başlamış bulunuyoruz. Kursumuzun toplam bütçesi 72 bin olup bunun 23 bin lirası kursumuzdaki zihinsel engelli arkadaşlarımızın için harçlık olarak verilecektir. Kalan kısmı arkadaşlarımızın iş kazasında ilişkin sigorta primleri olarak harcanacaktır. Zonguldak çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü olarak 11 milyon Türk Lirası bütçe tarafımıza tahsis edilmiştir. Bu bütçeyle daha nitelikli elemanlar yetiştirmek ve iş piyasasına kazandırmak için çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Bununla ilgili 24 Ağustos tarihinde ihaleye çıktık. İhale sonucunda 4 meslekte 3 ayrı kurumdan 6 grubun eğitim tekliflerini değerlendiriyoruz. İnşallah bu değerlendirme sonucunda yeni kurslarımızı başlatacağız dedi.