Kdz. Ereğli Limanı'nda demirlediğinde mal sahibinin borçlarından dolayı icralık olan ve yıllarca Ereğli limanında bağlı kalıp satılmayı beklerken, fırtınada sürüklenip Erdemir Ofis binasının yakınlarından karaya oturan Ahsen gemisinin enkazı tam anlamıyla "bela" oldu. Ahsen Gemisi icra nedeniyle uzun süre Polis evinin karşısındaki alanda demirli tutuldu. Ancak bir gece meydana gelen fırtına Ahsen gemisini oradan alıp Erdemir'e yakın noktada karaya oturttu.
Ahsen'in sürüklenip konduğu bu alanda, alkol alanların ve garibanların sığındığı gemi limanı olurken, bir de yangın geçirdi. Adeta "hayatım roman" denilebilecek olaylar zinciri içinde son durağı olan Ereğli'de başına bir çok iş gelen ve nihayetinde satışı gerçekleştirilip karaya oturduğu alanda sökümüne başlanan Ahsen gemisinin, deniz altındaki bölümü geminin gövdesi sert bir şekilde denizin dibine çakıldığı için, sökümü yapan bu bölümleri kaynakla kesemedi. Ahsen'in son parçaları karaya oturmuş haliyle Ereğli sahilinde çirkin bir görüntü arz ederken, Ahsen'in son parçası da ömrünü tamamladığı ve mezarı olan Ereğli'de çözümsüzlükler içinde Karadeniz'in sularıyla yarenlik ediyor.
Ahsen gemisi denizde kaldıkça balıklara ve midyelere ev sahipliği yapmaya başlarken, her geçen gün denizle bütünleşiyor. Bu enkazın römorkörlar tarafından çekilerek Erdemir yüksek fırınında eritilerek yeniden çeliğe dönmesi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.