Gazi Mustafa İlköğretim Okulu'nda, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle aile eğitimi çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlere katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Törene, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Zülfikar Uçar, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mansur Gök, öğretmen ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşma yapan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mansur Gök, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak okulumuzda öğrenci velilerine yönelik olarak aile eğitimi alanında çeşitli kurslar açılmıştır ve açılmaya devam edecektir. Aile eğitimlerindeki amacımız, anne, baba, çocuk ilişkisini güçlendirme, hayatın getirdiği zorluklar karşısında çocukları hayata hazırlamak ve geleceğe güvenle bakan bir nesil yetiştirmektir. Bir insanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Anne ve babanın çabası çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Anne ve baba olmak deneme yanılma sonucuna bırakılmayacak kadar önemli bir roldür. Anne ve baba eğitimi, çocuk yetiştirmede ciddi sorunların önlenmesini sağlayan önemli bir unsurdur. Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu yalnız öğrencilere değil, öğrencilerle beraber aileye de bilgi ve becerilerini geliştirmeyi kendisine misyon edinmiştir. Bu amaçla sağlıklı bireyler yetiştirilmesinde aileye yardımcı olunmuştur. Anne ve baba eğitimi kurslarına velilerimizin ilgisinin yüksek olması bizi heyecanlandırmıştır. Kurs sonrasında velilerden olumlu geri dönüşler alınmakta, eğitime katılan velilerimiz her ailenin bu tür kurslara katılmasının gerektiğini vurgulanmaktadır. Katılan velilerimiz kurs sonrasında çocuk yetiştirmede kendi eksik yönlerini fark edip, sorunları ile ilgili çözüm üretme becerilerini geliştirdiklerini ifade etmişlerdir. Okulumuzda düzenlenen aile eğitimi kapsamında verimli ders çalışma teknikleri, kişisel gelişim ve bilgisayar kurslarına katılım oranının yüksek olması, okul idaresi, öğretmen, veli, öğrenci işbirliğiyle sağlanmıştır. Bu bağlamda başta Milli Eğitim Müdürümüz, Halk Eğitim Müdürümüz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.
Ardından konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz ise Hızlı ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü yeni adıyla Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı ilimiz Fatih Halk Eğitim Merkezi'nin 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk belge dağıtım töreninde sizlerle birlikte olmak daha doğrusu eğitim gönülleriyle birlikte olmak benim açımdan da son derece memnuniyet verici. Hayat boyu öğrenmenin, halk eğitimlilerin daha doğrusu temel felsefesi eğitim öğretim sürecini hayatın tüm sürecine, her anına ve her zeminine yaymaktır. Zira bizler halk eğitimler olarak hayatın her sürecinde eğitim portföyümüz içerisine almış durumdayız. Halk eğitim olarak düzenlediğimiz faaliyetlerin içeriğini vatandaşlarımızın talepleri belirlemektedir. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum şeklinde konuştu.