Zonguldak Tabipler Odası tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi konferans salonunda aile hekimliğinde göreve başlayacak olan doktorlara "Aile Hekimlerini Bilgilendirme" toplantısı yapıldı.
Zonguldak Tabipler Odası tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi konferans salonunda "Aile Hekimliği Bilgilendirme" toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikan, Zonguldak Tabipler Odası Genel Sekreteri Okan Biçki ve pratisyen doktorlar katıldı. Toplantı da konuşma yapan Zonguldak Tabipler Odası Genel Sekreteri Okan Biçki, "Zonguldak Tabip Odasının yeni yönetim kuruluyuz. Bu yönetim kurulu olarak görevinde diş, işyeri, pratisyen ve aile hekimliği komisyonumuzu oluşturduk. Komisyonlarımızdan ilk görevi yakında ilimizde başlayacak olan aile hekimliği uygulaması nedeniyle aile hekimliği olarak görev yapacak olan meslektaşlarımıza yardımcı olmak ve bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Pratisyen hekimler katılacak ve Zonguldak'ta bu uygulama ilk defa yapılıyor" dedi.
Ardından Samsun'dan gelen Aile Hekimlikleri Dernekleri Federasyon Başkanı Dr. Hasan Gemici tüm katılımcılara Aile Hekimliği hakkında bilgiler verdi. Gemici, "Zonguldak benim ikinci memleketim. Zonguldak'ta yeniden olmak bana mutluluk verdi. Sağlık sektörünün her yerinde görev yaptım. Bugün burada Aile Hekimliğinde gelinen nokta, Aile Hekimliğinde merak edilen noktalar ve Aile Hekimliğinde uygulama örneklerini paylaşacağım. 2003 yılı başında hazırlanan Sağlıkta Dönüşüm Programı (SDP), 8 bileşen üzerine kurulmuştur. Bunların en önemli bileşeni aile he-kimliğidir" diye konuştu.