Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu hekimi Dr. Barış Özdemir, ilçede 13 Eylül tarihi itibari ile aile hekimliği uygulamasına geçildiğini ve 13 aile hekimi ile hizmet vermeye başladıklarını belirtti.
İlçede doktor ihtiyacının bulunmadığını belirten Özdemir, "Alaplı ilçesinde 13 Eylül itibari ile aile hekimliği uygulamasına geçtik. 13 aile hekimi ile vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz.
Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu aile hekimiyle tanıştı. Etkin şekilde hizmet alıyorlar. Verilen hizmetin kalitesini artırarak devam ettirmek istiyoruz" dedi.
İlçede Aile hekimliği uygulamasının hastalar tarafından memnunlukla karşılandığını belirten Özdemir, "Aile hekimliği konusunda vatandaşlarımızın memnuniyeti bizleri sevindiriyor. Hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İlçe Müftülüğümüz ve muhtarlarımız aracılığı broşür dağıtarak vatandaşlarımızı aile hekimliği konusunda bilgilendiriyoruz. Bunun yanı sıra aile hekimliği konusunda bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız Kaymakamlık binasındaki Toplum Sağlığı Merkezimize gelerek bilgi edinebilirler" dedi.