Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği tarafından Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik “Alkol ve Aile İçi İletişim” konulu seminer düzenledi. 
Fatih Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminere, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Zülfikar Uçar, Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Küçükmustafa, Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan ve kursiyerler katıldı. Seminerde konuşma yapan Dernek Başkanı Nejdet Özkan, “Ben 40 yıllık bir alkoliğim. Bu 40 yıllık alkolikliğin içinde 6 defa evlilik yaptım. İki kızım, iki torunum var. 30 senedir onları görmüyorum. 
Bu mücadelede derneğimizin ikinci başkanlığını boşandığım eşim yapıyor. Bu mücadeleyi siz bayanlarla çok daha güzel götüreceğimize inanıyorum. Çünkü bu işin temeli ailedir. Biz dernek olarak içki içen insanlarla pek ilişkili değiliz. Bizim işimiz lise çağındaki gençlerimizle, arkadaşlarımızla. Alkole bulaşmamaları, bulaşırlarsa benim hayatımın neler getireceğini onlara açık bir şekilde anlatmak istiyorum. Alkol yüzünden iki torunumu hala görememek kolay bir şey değildir. Bu iş beyinde biter. Her şey nasıl beyinde bitiyorsa alkol ve uyuşturucuyu da kullanmamak beyinde biter” dedi.
Ardından seminere konuşmacı olarak katılan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Atasoy ise “Alkol ve Aile İçi İletişim” konusunda kursiyerlere bilgi verdi. Atasoy, “Zamanı olan kadınlara bu tür kursları öneriyorum. İnsanın bir sosyal hayat içerisinde olması, bir şeyler yapması, hayatında ev ve iş dışında bir şeyle ilgilenmesinin ruh sağlığına çok faydalı olduğunun biliyoruz. 
Bu nedenle bu kurslara katılmanızın çok önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Kadınların bu toplum için önemli olduğunu düşünüyorum. Kadının ailedeki yerinin çok önemli olduğunu ben kendi ailemden de biliyorum. Anne en çok emek veren ve mücadele eden kişidir. 
Onun için kadınların bu toplum için, aileleriniz için çok önemli olduğunuzun son derece farkındayım. Aile içi sorunlarda kadınlar için çok önemli. Biz pek çok kadın hastada görüyoruz ki ruh sağlığının bozulmasının en önemli nedeni aile içi sorunlar. Daha çokta iletişim sorunları görüyoruz. Dünyada da böyle, bizde de böyle. 
Aile içerisinde bir problem varsa problemin en önemli kaynağı iletişimden kaynaklanan bozuk iletişim ya da iletişimin olmamasıdır. Alkol ve uyuşturucu da aile içindeki sorunlardandır. Bunun için bunlardan uzak durulması gerekir” diye konuştu.