Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman, ailesine önem vermeyen toplumların gelişemeyeceğini belirterek, “Ailelerine önem veren devlet ve milletlere bakıldığında devletler sahnesinde en önde olduklarını görüyoruz” dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından aile haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi. Safa Camisi Eğitim ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman yaptı. Kocaman, aile haftası nedeniyle hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

 

“EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLİYORUZ”
Kocaman, ailenin önemini hiçbir zaman yitirmediğini belirterek, “Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden konuklarımız vardı. Öğrencilerimize, vatandaşlarımıza tiyatro gösterileri gerçekleştirildi. Aile hiçbir toplumda önemini yitirmemiştir, önemi her zaman ön planda tutulmuştur. Ailelerine önem veren devlet ve milletlere bakıldığında devletler sahnesinde en önde olduklarını görüyoruz. Ailesine önem vermeyen toplumlara bakıldığında da onların da gelişmişliği değişmekte olan toplumlar 

olduğunu açık ve net görüyoruz. Bizler de ailelerin önemine istinaden Ereğli Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü olarak eğitim programlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

PROJEMİZ KABUL GÖRDÜ
Evlilik öncesi eğitim seminerlerini ilçe genelindeki tüm okullarda gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kocaman şunları söyledi:  “Aile içi iletişim konusunda talepler var bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. İlçe Müdürlüğü olarak Ereğli’de bu projemiz kabul gördü. Bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toplumun geleceği aile içi iletişimde yatıyor” 

 

TEBER’DEN AİLE İÇİ İLETİŞİM EĞİTİMİ
Psikolojik danışman, araştırmacı yazar Mehmet Teber, aile içi iletişim konulu eğitim verdi. Ereğli’de evlilik öncesi aile içi iletişim seminerlerini gerçekleştiren komisyon üyelerine desteklerinden ötürü plaket verildi. Etkinliğe Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman ve davetliler katıldı.