Saadet Partisi (SP) İl Kadın Kolları Başkanlığı, "Aile İçinde Etkili İletişim" konulu konferans düzenledi
Önceki gün Talip Avcı Kültür Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Efser Selamet, ailedeki bireyler arasında iletişimin nasıl sağlanacağı ve etkileri ile olumlu iletişimin bireyin gelişiminde ne derece önemli rol oynadığı hakkında açıklamalarda bulundu.
İletişimin psikolojik açıdan etkileri ve doğru iletişim yollarını anlatan Selamet, şunları söyledi;
"Bireylerin her birinin bir ailede yetiştiğini göz önüne aldığımızda, ailenin bir toplumun gelişmesinde ne kadar önemli bir rol aldığı açıkça ortaya çıkıyor.
Ne yazık ki, küreselleşen dünyada maneviyat değerlerinin yerini hızla maddi değerler alıyor. Gerek sosyal yaşam içerisinde, gerekse aile bünyesinde bireyler arasında sevgi ve saygı bağları zayıflıyor, günlük hayatın yorucu hengamesi içinde insanlar arasındaki iletişim çoğu zaman kopma noktasına geliyor.
Halbuki iletişim, tüm canlılar, özellikle de insanlar arasında yüzyıllardan beri süregelen temel bir olgudur. İletişim hem bireysel, hem kurumsal düzeyde toplumsal yaşamın temel ve vazgeçilmez bir özelliğidir. Bireyin gelişimi ve eğitiminde birçok görev ve işlevi olan aile iletişim bakımından da çok önemli bir kurumdur." Selamet, konferansın ardından dinleyicilerin sorularını da yanıtladı.