Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında il ve ilçe belediye başkan adaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu
Erdoğan, kimin hangi partiye oy verdiğine bakmaksızın toplumun her ferdine ulaşma hedefinde olduklarına vurgu yaptı, Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun 8 Ocak tarihinde yapacağı toplantı sonrası AK Parti Genel Merkezi'nce görevlendirilen isimlerin İl'lere giderek il, ilçe ve belde belediye başkanlarını kamuoyuna tanıtacağını duyurdu. 
Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:
"31 Mart seçimleri sürecinde geçmişte kimin hangi partiye oy verdiğine bakmazsınız milletimizin her bir ferdine ulaşıp kendimizi ifade etmeliyiz. İşte bunun için hizmet siyaseti, gönül belediyeciliği diyoruz, şuana kadar açıklamadığımız sadece 6 il veya büyükşehir adayımız kaldı. Bu hafta sonu Cuma'dan itibaren Trabzon, Kocaeli ve Sakarya bu şehirlere giderek milletimizin huzuruna adaylarımızı çıkartacağız. Diğer illerimizin ilçeleri ile birlikte aday tanıtımlarını ise genel merkezden yapacağımız görevlendirmeler ile hafta sonuna kadar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda arkadaşlarımıza görev dağılımlarını ifade edeceğiz, anlatacağız ve yarından itibaren arkadaşlarımız illerimize hareket ederek, illerimizde bu çalışmaları yürütecek ve adaylarımızı illerimizde tanıtımını yapacaklar. Tüm belediye başkan adaylarımızın şimdiden ülkemize, şehirlerimize, hayırlı olmasını diliyorum"