AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Dr.Hüseyin Uysal, seçim çalışmalarını kapsamında çarşı ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Uysal girdiği her dükkanda ve sıktığı her elde vatandaşların sevgisine maruz kalıyor. Ancak bazı esnafların ise fotoğraf çektirmekten kaçındığı gözlenirken, çektiği sıkıntıları ise kameraların ve gazetecilerin olmadığı yerlerde anlatması da dikkat çekiyor.  

 

“ÇAKIR ADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞIYOR”

Ak Parti İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama aynen şu şekilde: Dr. Hüseyin Uysal gibi harıl harıl çalışan bir isim daha var ki oda 30 Mar’ta gün sayan AK Parti’nin Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır. Çakır sanki adaymış gibi Dr. Uysal ile birlikte çarşı esnafını geziyor ve yönetim kurmaylarıyla dimdik arkasında duruyor. Çakır, adaylarını tanıtarak değişimin şart olduğunu dile getirerek, 30 Mart’tan sonra AK Parti iktidarıyla buluşacak olan Ereğli’nin üstündeki karabulutların dağılacağı müjdesini veriyor.

 

BÜYÜKLERİN ELİNİ ÖPÜP HAYIR DUA ALIYOR

Dr. Hüseyin Uysal ise gezilerinde iş yeri sahiplerinin sorunlarını dinliyor, iş yerlerindeki müşterilerle de sohbet ediyor, büyüklerin elipi öpüp, küçüklerin başını okşuyor. Yaşlılardan da hayır dua istiyor. Esnafa, oluşan sıkıntıların çözümleri üzerinde görüşlerini aktaran Uysal, bir yandan da notlar alarak ekibiyle birlikte seçim statejisini belirliyor.

 

UYSAL: EREĞLİ’DE DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR

Girdiği dükkanlarda, sıktığı elde vatandaşlardan Ereğli’ningeleceği için oy isteyerek şehirde bir değişime ihtiyaç olduğu vurgusu yapan Op. Dr. Hüseyin Uysal, ilçenin gelişmesi ve gelecek nesillerin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için çalışacaklarını belirterek, “Esnafımızın, halkımızın sorunlarını ve sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. İnşallah biz göreve geldiğimizde vatandaşımızır sıkıntıları çözmek için çok çalışacağız” diye konuşuyor.

 

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEKTEN KORKAN ESNAF VAR

Bugünkü gezide ise pazar esnafı, yaşadığı sorunları anlatarak, pazaryerinin mezbebeliğini gösterip, ‘Bizi kurtarın’ diyor. Bazı esnaflar ise gazetecilerin çektiği fotoğraf karelerine girmekten kaçınarak, ‘Bizi görünce işyerimize zabıta gönderebilirler. Bize belediye sıkıntı verebilir ama oyumuz sizindir. Yeter ki, Ereğli bu sıkıntıdan kurtulsun’ diye konuşuyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir pazarcı ise, ‘Kurtarın bizi oğul’ diyerek çektiklerine isyan ediyor.

 

UYSAL İLE HATIRA FOTOĞRAFINI VATANDAŞ İSTİYOR

Fatih Çakır da, Uysal’ın mesleki kariyerinde önemli isim olduğunu ifade ederek vatandaşlardan adayları için tek tek adayları Uysal için oy istiyor. Bu arada belediye ile işi olmayan ve ticaretle uğraşmayan bazı vatandaşların, Uysal ile hatıra fotoğrafı çektirdikleri gözlerden kaçmazken, bazı vatandaşlar ise dualarının Uysal ile olduğunu söyledi.