AK Parti Kdz. Ereğli İlçe 6. Gençlik Kolları Olağan Kongresi Keleşler Park Otel’de gerçekleştirildi. Seçime tek liste ile giren Tunay Berber,  AK Parti Kdz. Ereğli Gençlik Kolları’nın yeni başkanı oldu.

Kongreye;  AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi/Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Keleş, AK Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk, AK Parti Zonguldak Eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Kdz. Ereğli Önceki Dönem İlçe Başkanı Fatih Çakır, kadın kolları ve partililer katılırken, meclis çalışmaları nedeniyle AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu kongreye katılamadı. Öte yandan önceki dönem AK Parti Kdz. Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Tekin Alabaş ise; daha önce İstanbul’da planlanan bir programa katılması nedeniyle bugün düzenlenen kongreye katılamadı.
Yapılan Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Oluşturulan divan kurulunun ardından faaliyet raporu ve mali rapor okunarak ibraz edildi. Kongrede söz alan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Tekin Alabaş’a ve yönetim kurulu üyelerine  bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Bozkurt gençlere güvendiğinin altını çizerek; “Yeni Erdoğanlar sizlerin arasından çıkacak, yük sizlerin omuzları üzerinde olacak” dedi. Bozkurt konuşmasında şu konulara değindi;

"YENİ ERDOĞANLAR SİZLERİN ARASINDAN ÇIKACAK"
“Değerli dava arkadaşlarım sevgili gençler, bu ortam bugünlere kolay gelmedi. Büyük bedeller ödedik. Her karış toprağımızda şehitlerimizin kanı var. Başta vatan savunmasında şehit düşen asker ve polislerimiz olmak üzere alçak FETÖ kalkışmasında vefat eden 15 Temmuz şehitlerini, rahmet ve milletle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Terör örgütleri şunu iyi bilsinler ki; ‘Bizi asla bölemeyecekler’. Bu topraklarda kıyamete kadar ezan sesi dinmeyecek, al bayrağımız şanlı şanlı dalgalanmaya devam edecek. Ayrıca geçen hafta İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Bugün gerçekleşecek kongre sonucu bayrağı devredecek olan Kdz. Ereğli Gençlik Kolları başkanımız Tekin Alabaş ve yönetim kurulu üyelerine de bugüne kadar partimize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Yeni dönem için görev alacak Gençlik Kolları Başkanı Tunay Berber ve ekibine de çalışmalarında başarılar diliyorum. Hepiniz bizim için ayrı bir değersiniz. AK teşkilatın AK gençlerine tavsiyem okumalarınızı artırmanız, daha çok bilgi edinmek, topluma yön vermede farkınızı ortaya koymanızdır. Evet sevgili gençler bizlerin gençlik yılları kolay geçmedi. Sizler kadar şanslı değildik. Darbeler, yokluklar, kuyruklar, iç ve dış baskılara boyun eğmiş bir ülkede yaşadık. Milletimize boynu bükük olmayı ve kaybeden taraf olarak kalmayı alıştırdılar. 1980’ler, 90’lar, ekonomik krizler, koalisyon kavgaları ile geçti. Ülkemizin her hamlesi sekteye uğradı, yavaşlatıldı, durduruldu. Ta ki rabbimiz bizlere, ülkemize karşı kurulan tüm tuzakları bozan, zincirleri bozan, milletten aldığı güç ve destekle tüm vesayet odaklarını, darbe sevicilerini alt eden dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı nasip edene kadar. Onun liderliğinde her şey değişti, bundan sonra da değişmeye devam edecek. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğinde 2023 hedefleri için çalışıyoruz. 2053, 2071 vizyonunu oluşturma ve hayata geçirme misyonu sizlerin olacak. Yeni Erdoğanlar sizlerin arasından çıkacak, yük sizlerin omuzları üzerinde olacak. Sizlere inancımız ve güvencimiz tam. Sevgili gençler ve dava arkadaşlarım sizlerden bir söz istiyorum. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 hedefleri için canla, başla çalışmaya hazır mısınız?”

"HEDEF, KASIM AYI İÇİNDE 2400 YENİ ÜYE"
Başkan Saffet Bozkurt’un ardından bir konuşma yapan Ak Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk,  ‘Ulaşılmadık genç kalmayacak’ hedefine ulaşıp, bu Kasım ayı içerisinde 2400 yeni genç üyeyi AK Parti saflarına katmayı hedeflediklerini belirterek konuşmasında şunları söyledi; “Bizler AK Gençlik ailesi olarak bundan 5 yıl önce ben göreve geldiğimde ‘ulaşılmayan genç kalmayacak’ sloganı ile yola çıkmıştık ve bugün geldiğimiz noktada ‘Gençsin, önde yürü, inandığın yolda yürü’ sloganıyla yolumuza devam ediyoruz. Bu kapsamda bugün burada bir bayrak değişimi olacak. Şuan aramızda Tekin Alabaş kardeşimiz yok. Daha önceden planlamış olduğu İstanbul’da bir programı var. Oraya katılmak üzere bu sabah yola çıktı. Hafta sonu orada olacak, sizlere de selamlarını iletti. İnşallah döndüğünde de yeni oluşacak ekibe destek olacağını bizlere belirtti. Gençlik kolları teşkilatlarında bulunan kardeşlerimiz kendilerini bir okul gibi burada yetiştirip daha sonrasında bulunmuş oldukları bölgelerde hizmet edebilmek için görev alan arkadaşlarımız. Gençlik kolları teşkilatında bulunan arkadaşlarımız inşallah burada öğrendiklerini, önümüzdeki yıllarda siz değerli Ereğli halkına hizmet etmek için ortaya koyup, sizlere hizmet etmek için çalışacaklar. Ereğli gençlik kollarının çalışmaları ile de bu Kasım ayı içerisinde inşallah 2400 yeni genç üye hedefliyoruz. Bizim genç kardeşlerimizden isteğimiz; ilk sloganımız olduğu gibi ‘ulaşılmadık genç kalmayacak’ hedefine ulaşıp, Cumhurbaşkanımızın da bizlerden isteği olan üye sayımızı gittikçe artırmak olacak.”

FARUK ÇATUROĞLU: “GENÇLİK KONGRELERİ TEŞKİLATIMIZIN ÖNEMLİ KONGRELERİNDEN BİRİSİDİR”
AK Parti Zonguldak Eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise yaptığı konuşmada gençlerin ve kadınların teşkilatın en temel unsurlarını teşkil ettiğini söyledi.  Çaturoğlu, AK Parti Kdz. Ereğli Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilen Tunay Berber’e de başarılarak dileyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle geçtiğimiz hafta İzmir’de hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Önceki dönem ilçe Başkanımız Fatih Çakır’a teşekkür ediyorum. Yeni ilçe kongresinde görevi devralan Bozkurt kardeşimize ve ekibine de başarılı çalışmalar diliyorum. Bizlerde elimizden ne gelirse sevgili başkanımızın ve ekibinin başarılı olabilmesi için sonuna kadar elimizden geleni yapacağız. Gençlik kongreleri teşkilatımızın önemli kongrelerinden birisidir; çünkü gençlerimiz ve kadınlarımız teşkilatımızın en temel unsurlarını teşkil eder. Bugünün gençleri yarının büyükleri; belediye başkanları, milletvekilleri partimizin çeşitli kademelerinde yönetici olacak arkadaşlarımızdır. Önceki dönem görev yapan bütün gençlik başkanlarına ve ekiplerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bugün seçilecek olan Tunay Berber ve ekibine de başarılar diliyorum.”

ZEKİ TOSUN: “AK PARTİ DAVASINA İNANMAK, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YANINDA OLMAKTIR”
Kongrede söz alan  AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, ilk hedeflerinin çok çalışarak belediyeyi geri almak olduğunu söyleyerek; ”Ben hepinize güveniyorum” dedi ve şunları söyledi; “İzmir’de geçtiğimiz günlerde bir deprem yaşadık, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Biz teşkilat olarak Ankara’nın bizlere vermiş olduğu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Buradan emeği geçen bütün kardeşlerime, ilçe başkanlığımıza, görev bırakan ilçe başkanlarımıza, teşkilata mensup arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Herkes görevini, görevi çerçevesinde en iyi şekilde yapmıştır ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Çünkü partimizde görev bırakıldı, iş bitti diye bir şey yok. Onun için AK Partilik, AK Parti davasına inanmak, Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaktır. Bugün Ereğli’den kendisine ne kadar destek verebilirsek gücüne güç katmış oluruz. Bende Ereğli teşkilatının, yeni yönetimle beraber kaldığı yerden devam ederek güzel çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun semerisin hep beraber göreceğiz. İlk başta, kaybettiğimiz belediyeyi çok çalışarak alacağız. Ben hepinize güveniyorum. Genç kardeşimizden Ereğli için bir söz istiyoruz. Ereğli’de 25.908 genç seçmenimiz var. Bunun 1.428’i bizim. Bu üye sayısı çok düşük. İnşallah gençlerden başlayarak yeni gençlik kolları yönetimimiz, limitin üzerinde üye yaparak gücümüze güç katacak. Ben arkadaşlarımıza güveniyorum. Kongreden hemen sonra hızlı bir şekilde çalışmaya başlamalarını Cumhurbaşkanımız adına onlardan istiyorum.”

AHMET KELEŞ: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ARKASINDA AK GENÇLİK GİBİ DİNAMİK, GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT VAR”
 AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi / Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Keleş ise yaptığı konuşmada önceki dönem Gençlik Kolları Başkanına Teşekkür ederek, görevi yeni devralan yeni başkan Tunay Berber’e hayırlı olsun temennisinde bulundu. Keleş yaptığı konuşmada şunları söyledi; “İnşallah Tunay kardeşimizle, görevi devredecek olan Tekin kardeşimizle daha çok yol yürüyeceğiz. Daha çok yapılacak işimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşında 80 milyonun duası var, Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında AK Gençlik gibi dinamik, güçlü bir teşkilat var. 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz ve 2071 hedeflerimize bu kadroların atmış olduğu tohumlarla, o tohumların yeşerip büyümesiyle inşallah tamamlayacağız. Geçmişten bugüne Ereğli’de görev almış tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak Tunay kardeşimize ve ekibine de başarılar diliyorum.”

YENİ BAŞKAN BERBER: “TEŞKİLATIMIZDA SEN BEN DİYE BİR KELİME YOKTUR, BİZ VARDIR”
Görevi devralan Yeni Başkan Tunay Berber ise yaptığı konuşmada aldıkları bayrağı en ileriye taşımak olduğunu söyledi. Berber konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İzmir şehrimizdeki 6.6 büyüklüğündeki depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Biz, yapacağımız işi inanç ile yaparız. Onun için Cumhurbaşkanımız, ‘iman varsa imkan vardır’ diyor. Biz, başkasının çizdiği yolda değil kendi çizdiğimiz ve inandığımız yolda yürüyeceğiz. Hangi engeller çıkarsa çıksın, davamızdan ve inandığımız yolda yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bugünden itibaren kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakıp; sıkılmadık el, çalınmadık kapı, ulaşılmadık genç kardeşimiz bırakmayacağız. Köy köy, mahalle mahalle, belde belde, yağmur çamur demeden, davamıza sahip çıkıp, genç kardeşlerimize ulaşacağımıza söz veriyoruz. Bu bayrak yarışında hedefimiz devraldığımız bayrağı en ileriye taşımak olup, bir nebze de olsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerindeki yükü hafifletmek olacaktır. Durmadan, usanmadan mücadelemize devam etmek olacaktır. Teşkilatımızda sen ben diye bir kelime yoktur, biz vardır.”

LİSTEDE KİMLER VAR?
AK Parti Kdz. Ereğli Gençlik Kolları Başkanlığı için tek aday olarak kongreye giren Tunay Berber’in İlçe yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.
Tunay Berber, Abdullah Başkan, Aslı Köse, Birkan Cinkılıç, Emre Avcı, Eray Berberkayar, Fethi Yılmaz, Muhammet Orhan, Şevket Cerrah, Onur Acar, Mervenur Kayık, Eylül D. Karanfil. Taylan Yılmaz, Alihan Kılıç, Korhan Baba, Merve Göktekin, Yasin Önal, Onur Demir, Mustafa Özcan, Ferhat Adıgüzel, Şerife Kaya, İsmail Solmaz, Bayram Tezeren, Zuhal Aydoğan, Gökhan Tekin, Ufuk Erdoğan, Enes Keleş, Celal Ergene, Beyza Koç, Onur Okut.
Kongrede Asil listenin yanında 15 kişiden oluşan yedek liste de belirleniyor. Yönetim kurulu aynı zamanda İl Kongre Delege adaylarının büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Yönetim listesi haricinde, Ertuğrul Karataş, Oktay Berber ve Emirhan Aslan isimleri de İl kongre delege adaylarına ilave edilirken,  Yönetim kurulu üyesi Beyza Koç’un yerine, Kongre delegesi olarak Büşra Koç yazıldı.