AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı ve AK Parti Belediye Meclis Üyeleri il binasında basın toplantısı düzenledi.  AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Son dönemlerdeki bir takım açıklamalara cevap vermek için toplantı düzenledik. Son dönemlerde ülkemizde artan terör olaylarında şehit olan askerlerimize ve polislerimize rahmet diliyorum. Ülkemizin ve vatanımızın başı sağ olsun. Ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Afyon'daki patlamada Zonguldak'tan iki kardeşimizi şehit verdik. Önümüzdeki günlerde DNA testlerinden sonra ailelerine cenazeleri teslim edeceğiz diye konuştu.
Siyasette, sporda, sanatta olduğu gibi her durumda yapılan çalışmaların ahlaki kurallar çerçevesinde yapılmasını baz aldıklarını ifade eden Uçar, Zaman zaman yapılan açıklamalar bu kurallardan uzak, ahlaki değerlerden uzaktır. Zonguldak'taki birlik ve beraberliğin ne kadar uzak durumda olduğunu ve Zonguldak için yapılacak çalışmalara zarar vermiştir. Özellikle muhalefet partisinin il başkanın yaptığı açıklamalar şehrimizdeki siyasi tartışmalarda kaosa neden olacak bir açıklamadır. Bu açıklamalar zarar verici açıklamalardır. Zonguldak Belediyemizin, açıkçası hükümetimizin torba yasa vesilesiyle bütün belediyelerin fazlalık işçileri başka kurumlara aktarılması yönündeki yasadan faydalanmayarak 500 bin TL her ay zarar ediyor. Mali durumu en kötü belediyelerden biri olmasına rağmen bu torba yasasından faydalanmayarak zarara uğratan bir belediye ile karşı karşıyayız. Bu rakam belediyenin kasasında kalabilse bu rakamla 19 mahalledeki rutin hizmetleri yapabilir dedi.
Belediye Meclis üyelerinin işe alınmasına karşı olmadıklarını aktaran Uçar, Özellikle beş belediye meclis üyesi arkadaşımızın aynı anda çocuklarının işe alınması, Zonguldak Belediyesi'nin böyle bir hareketin içinde olması Zonguldaklıları ve seçmenlere hakaret olarak görüyoruz. Alınmasına asla karşı değiliz. Sokaktaki mağdur insanların da bu konuda değerlendirilmesi gerekiyor. On yıllık dönem içinde biz hiçbir zaman yandaş, arkadaş, dost ve arkadaşlarımızın işe alınması noktasında hareketimiz olmadı. TTK'ya iki defa işçi alımı olundu. Teşkilat mensubu arkadaşlarımızın yakınları bile işe giremediler. Hepsi çekiliş ve kura ile oldu. On yıllık zaman dilimi içinde bizim içimizden bir takım arkadaşların işe girdiği yönündeki açıklamalar, onların yaptıkları hataları kapatacak durumda değildir. Zonguldak kamuoyunu beş belediye meclis üyesinin çocuğunu işe alarak meşgul edemezsiniz. İktidar partisinin Zonguldak'ta yapmış olduğu bir takım eylemleri kullanarak örtemezsiniz. CHP İl Başkanı arkadaşımız Zonguldak Belediyesi'nden umudunu kesmiş. Seçimlerin erkene alınması açıklandı. 1 Ekim 2012 itibariyle meclis kararı alınacak. Bunu oldubittiye getirip, bundan sonra CHP'li meclis üyeleri olamayacak diye çocuklarını işe yerleştirmeye çalışıyor. CHP İl Başkanı ise köylere yönelmişler. Yol, su, kanalizasyon gibi faaliyetleri göstererek, Zonguldak Belediyesi'ndeki usulsüzlükleri kapatacak açıklamalar yapıyorlar. Böyle şeyler varsa CHP İl Başkanımız çıkarak daha önce yapmasını beklerdik. Aslında biz bu sürecin Zonguldak'ta kaosa meydan verecek bir duruma dönüşmesini asla istemiyoruz dedi.

ZONGULDAK'IN ÖNEMLİ PROBLEMLERİ VAR
Zonguldak'ın önemli problemlerini çözülmesi gerektiğini aktaran Başkan Hamdi Uçar, Zonguldak'ın önemli problemleri var. Biz bunları kaldırabilmek için bunları paylaşmamız gerekiyor. Ama bu süreç içinde muhalefet partisinin yanlışları yüzünden şu anda bunları konuşuyoruz. İl Özel İdaresi bünyesinde 365 köy var. 3100 km yol ağı var. Bu yol ağımızın yüzde 65'i asfalt, geri kalan kısmı ise stabilize durumdadır. 365 köyümüzün 710 mahallesi var. 1000 üzerinde köyümüz var. Böyle bir yol ağına sahip bir şehirde yollarımızın, kanalizasyonlarımızın, çöpümüzün, suyumuzun gitmediği bir mahalle yok. Yaz nedeniyle vatandaşlarımızın amacı dışında kullanması sebebiyle bazı köylerimizde su sıkıntısı yaşanmış olabilir. Yoğun kış şartlarından dolayı yollarımız bozulmuş olabilir ama yaz aylarında kısıtlı bütçeye rağmen İl Özel İdaresi yolları, kanalizasyonları yapmaya çalışıyor. Türkiye'de Zonguldak ili ikincidir köylerin çöplerini toplaması bakımından. 1.5 yıldır köylerde çöp toplama hizmetimiz devam ediyor. Bu kadar geniş coğrafyada hizmet veriliyor şeklinde konuştu.