Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, beraberinde Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Emine Çift, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, İlçe Başkanı Fatih Çakır ile  Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal'ı makamında ziyaret etti, hayırlı olsun temennisinde bulundu ve Ak Partili belediyeciliğin ilçe de de devam etmesini diledi. Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'in yanı sıra bazı Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından belediye binası önünde karşılanan Erdem, Ereğli Belediye Başkanına hayırlı olsun dilek ve temennisinde bulunmak üzere ilçeye geldiğini söyledi.

 

"İLK KEZ BİR MUHAFAZAKAR PARTİ"

Ereğli'ye 40 yıl sonra ilk kez bir muhafazakar partinin iktidara geldiği bir seçim olduğunu ifade eden Erdem, "AK Parti belediyecilikte bir marka partidir. Türkiye'deki değişimin öncülüğünü belediyelerden bahsettik. Ak Parti Belediyeciliği ile şehirler yaşanabilir bir hale geldi. Şehirler görüldükçe de hergeçen gün belediye sayılarımız da artıyor. İnşallah Belediye Başkanımız bu Ak Parti belediyeciliğinin uygulamalarını burada da gösterecek ve burası Ak Partiden gitmemek üzere kalıcı olacaktır. İnsanlar bilmediği yabancısı olduğu şeylerin muhalefetini düşmanlığını yapıyor ama hizmetleri de görünce bir daha da vazgeçmiyor.Biz her geldiğimiz yer de kalıcı olduk" dedi.

 

"İSTANBUL, AK PARTİ'NİN KALESİDİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecini de değerlendiren Ekrem konuşmasında şunları söyledi: "Başbakanımızın en büyük özelliği siyasetteki başarısı hatırlanacağı gibi 94 yılındaki İstanbul Belediye Başkanlığıdır, o zaman da %26.5 gibi bir oy ile kazandı, şartlar öyle geldi ki bütün partilere eşit şekilde dağıldı, yarım ayak Refah Partisi öne geçti ve ondan sonra da Türkiye Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği ile onun yöneticilik anlayışı ile tanıştı, bitmiş bir İstanbul'u ayağa kaldırdı. Şimdi İstanbul Ak Parti'nin kalesidir. Bu kaleyi u hale getiren oradaki hizmetlerdir. Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmadan önce İstanbul'un o kadar çok problemleri vardı ki saymakla bitmez. Akla su gelir, su var, kirliliği, yolsuzluğu, çöp dağları ben her zaman sorarım bir numaralı problem ne diye? Herkes su, hava kirliliği, çöp, yol der, bende 'hayır hayır hayır' derim. Yolsuz bırakan,susuz bırakan hırsızlıklardı, kasada para bırakmamışlardı. Doğru dürüst bir hizmet olmuyordu ama şimdi İstanbul'da yapılan hizmetleri saymakla bitiremeyiz, Türkiye'de yapılanları bitiremeyiz.

 

"9 TANE TÜNELDEN BURAYA GELDİM"

9 Tane tüneli geçerek ben buraya geldim. Ak Parti iktidarı gelmeden önce Türkiye'nin en çok konuşulan konularından biri Bolu Tüneli idi, topu topu 3.5 kilometrelik bir tüneldi bunu yapamamış bir Türkiye'ye biz iktidar olduk şimdi ilçeler arası 9 tane tünel bugün yüzlerle Türkiye'de tüneller yapmışız, artık 3.5 kilometrelik tünelleri değil 10-15 kilometrelik tünelleri konuşuyoruz. ve bu tünellerde Bolu tüneli gibi değil çünkü uluslararası bir yoldu, il'ler arası ilçeler arası yol değil çok önemli kıtalar arası bir yoldu. Doğuyu batıyı bağlayan bir yol olmasına rağmen bir Bolu tünelini yapamamışlardı, başka yapamadıkları da Karadeniz sahil yoluydu. Orada büyükşehir belediye başkanı olduğunda yaptığı hizmetleri görenler bizim aradığımız idareci, bizim aradığımız başbakan bu dedi ve ilk girdiği seçimde 2002'de tek başına iktidar oldu o zaman da geçmişte 94'de İstanbul nasıl bitmişse 2002'de bitmiş bir Türkiye'yi aldık. Memurun maaşını verecek durumda değildi. Her sahada bitmiş bir Türkiye vardı ama şimdi artık dünyanın gıpta ile izlediği hayran olduğu bir ülke konumuna Türkiye geldi. Şimdi 10 Ağustos'da bir seçim var göreceksiniz Cumhurbaşkanlığı da Başbakanımızın çok farklı bir Cumhurbaşkanlığı olacak ve gerçekten Türkiye'nin yeni bir miladı olacak 10 Ağustos inşallah. Ondan sonra da Türkiye'de farklı şeyler olacak ve bu kazandığı ivmeyi daha da arttıracak diye düşünüyoruz"

Erdem beraberinde Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı Fatih Çakır ve ilçe yöneticileri ile görüştü.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)