31 Mart Yerel Genel Seçimleri çalışmalarında belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından tüm gözler belediye ve il genel meclis listelerine çevrildi.

Kdz. Ereğli’de CHP’nin Halil Posbıyık, AK Parti’nin Erol Şahin, MHP’nin Talat Şeker ve BBP’nin Hüseyin Uysal’ı Belediye Başkan adayı göstermesinin ardından belediye meclis listeleri merak ediliyor. Gündemde birçok isim konuşulup tartışılırken, AK Parti’nin “Eski Belediye Meclisinden bir tek kişinin bile yeni mecliste olmayacağı”na dönük kararları gündeme bomba gibi düştü. Erol Şahin’in yepyeni bir ekiple yola çıkma kararının konuşulduğu şu günlerde, AK Parti’nin kıdemli ve deneyimli meclis üyelerinden Yusuf Kalay’a aracılar vasıtası ile teklifler geldiği öğrenildi.

Halil Posbıyık’ın ekibinden de aracılar vasıtasıyla kendisine teklif geldiğini doğrulayan Yusuf Kalay, bu konuda herhangi bir önyargısının olmadığı belirterek, “Ben belediyecilik konusunda kendime güveniyorum. Bir çok teklif gibi konuşmalar var ama bana direkt olarak birinci kişiden veya partiden teklif gelmedi” dedi.


(Haber Eyüp Bektaş)