AK Partili Meclis Üyelerinin katılmadığı törende konuşan Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, "Yaşadığımız, nefes aldığımız, geleceğimizi aradığımız yer Kdz.Ereğli. Vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasalara ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz" dedi.


 

Törene, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, meclis üyeleri ve zabıtalar katıldı. Atatürk Anıtı'na, Zabıta Müdürü Dursun tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla sürdü.

 

7 GÜN 24 SAAT GÖREVDE

Törende konuşan Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, zabıtanın belediyenin halka en yakın hizmet birimi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Zabıta teşkilatı kaçak yapı ve çevre denetim ekibi, seyyar ve işgal denetim ekibi ve pazar yeri zabıta ekibi olarak 7 gün 24 saat üzerinden şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözü olmaktadır.

 

"CEBERRUT BİR YAKLAŞIM..."

Zabıtanın görevi burada ceza kesmek, ceberrut bir yaklaşımda bulunmak yerine, tam tersi caydırıcı olmak önceden olabilecekleri düşünüp onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır. Pazar yerinde yaptığı gıda kontrolünden tutun da fırınlarda yaptığı denetimden, insanımızın yediğinden içtiğinden, yoldaki rahatlığından tutun şehrin bütün dokusunun tamamında zabıtanın elini, zabıtanın caydırıcı gücünü hissettirmemiz gerekiyor.

 

EREĞLİ VURGUSU

Yaşadığımız yer Kdz.Ereğli, nefes aldığımız yer Kdz.Ereğli, geleceğimizi aradığımız yer Kdz.Ereğli. Kdz.Ereğli'deki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasalara ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz. Güvenli ve başarılı geleceklerin temennisi ile tüm teşkilatımızın yıldönümünü kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim"



Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında Zabıta Teşkilatı'nın 191. kuruluş yıldönümünü kutladı. Törene AK Partili meclis üyelerinin katılmadığı görüldü.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)