Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitede görev yapan yabancı uyruklu öğretim elemanlarıyla toplantıda bir araya geldi.
Prof. Dr. Özer, üniversitenin konukevinde gerçekleştirilen toplantıda, uluslararası akademisyen ve öğrenci profilini zenginleştirmeye büyük önem verdiklerini söyledi.
“Bülent Ecevit Üniversitesinin bir dünya üniversitesi olması temel hedeflerimizden biridir” diyen Özer, şöyle konuştu:
“Üniversitemizde 2010 yılında 42, 2011 yılında 58, 2012 yılında 98, 2013 yılında 201 olan uluslararası öğrenci sayısının bugün 292’ye yükselişi uluslararasılaşma çalışmalarındaki gelişimin önemli göstergelerinden biridir. 
Ayrıca üniversitemiz, yabancı uyruklu akademik personel sayısında da son yıllarda önemli bir artış yakaladı. 2010 ve 2011 yıllarında 1, 2012 yılında 3, 2013 yılında 5 olan yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 2014-2015 akademik yılında 11’e ulaştı. Uluslararası gelişimimizde katkı sağlayan faktörlerin başında, sürdürülen uluslararası işbirliği ve proje çalışmaları geliyor. Yeni oluşturduğumuz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü ile sayıları her geçen yıl artan yabancı uyruklu akademisyen ve öğrencilere daha kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz.”
Özer, üniversitenin uluslararası bir yapıya kavuşmasında ve bilimsel çalışmalarda çok daha başarılı noktalara taşınmasında yabancı uyruklu akademisyenlerin sağladığı desteğe teşekkür ederek, “Onlar, üniversitemizin varlığına değer katıyorlar. 
Üniversitemizin adına gerçekleştirdikleri uluslararası bilimsel çalışmalarla bizler için ayrı bir gurur kaynağı oluyorlar. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin evrensel bakış açısına sahip bireyler olarak yetiştirilmesindeki destekleri dolayısıyla da kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Toplantıda, Rektör Özer,  öğretim elemanlarına çeşitli hediyeler takdim etti.

 

(Haber Merkezi)