- Bolu, Zonguldak ve Bartın'da 5 akaryakıt istasyonunda görevlilerin ellerini ve ayaklarını bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra, para ve sigara çaldıkları iddiasıyla tutuklanan sanıkların yargılanmasına devam edildi
 

Bolu, Zonguldak ve Bartın'da 5 akaryakıt istasyonunda görevlilerin ellerini ve ayaklarını bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra, para ve sigara çaldıkları iddiasıyla tutuklanan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada,  Zonguldak, Bolu ve Bartın'daki 5 akaryakıt istasyonundan soygun yaptıkları iddiasıyla tutuklanan sanıklar Mustafa Ö. ve Gökhan D. ile taraf avukatları hazır bulundu. Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu sanık Aykut S. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sisteminin (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya katıldı. 

Sanıklardan Mustafa Ö, savunmasında, cezaevinden mektup yazarak tanıkların üzerinde baskı kurduğu iddialarının mümkün olmadığını belirterek, “Ben vereceğiniz her türlü cezaya razıyım. Beni assanız da razıyım. Yağma suçundan yargılandım.  Ancak işlemediğim yağma suçundan ailem ve çocuklarımın damgalanmasına razı değilim” diye konuştu.

Sanıklardan Aykut S. ve Gökhan D, daha önce verdikleri ifadeleri tekrarladıklarını söyleyerek tahliyelerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini kabul etmeyerek tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Bolu, Zonguldak ve Bartın'da 4-7 Şubat 2012 tarihlerinde 5 akaryakıt istasyonunda görevlileri, ellerini ve ayaklarını bağlayarak etkisiz hale getirip para ve sigara çaldıkları iddiasıyla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, istasyonlardaki güvenlik kamerası ile MOBESE kayıtlarını incelemişti.

Yapılan çalışma sonucu 3 şüpheli  5 akaryakıt istasyonundaki soygunları gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.  (AA)