Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ilçede park yapımına başlandığını bildirdi.

Değirmenağzı dere ıslah ve rekreasyon projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Yemenici, yaptığı açıklamada, Değirmenağzı mevkisine 57 bin metrekarelik bir parkın yapıldığını söyledi.

Yapımı devam eden parkın isminin "Kentpark" olarak kararlaştırıldığı ancak FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında, parkın adını "15 Temmuz Şehitler Parkı" olarak değiştirildiğini anlatan Yemenici, "Öncelikle doğu yakasını tamamlayacağız. Öncelik bu alanda yer alacak binalara verildi. Akçakoca’nın çehresini bütünüyle değiştirecek ve marka değerini artıracak ve 12 milyon liraya mal olacak bu projemiz inşallah 15 Temmuz 2017 tarihinde açılmış olacak. Parkın bitimiyle birlikte, Akçakocalılar ve dışarıdan ilçemize gelen ziyaretçilerin yaralanacağı hoş vakit geçirecekleri, bir çok aktivitenin yer alacağı görselliği ile insan keyif verecek bir yaşam alanı kazandırmış olacağız." dedi.

Yapım sürecinde doğaya zarar verilmeyeceğini aktaran Yemenici, "Yapım sürecinde elden geldiğince ağaç kesmemeye azami dikkat göstereceğiz. Gerekirse bunun için uygulamada ufak kaymalar yapacağız. Zorunlu kestiğimiz ağaçların yerine çok daha fazlasını ve yakışan türleri dikeceğiz. Derenin iki yakasına cazibesini bozmadan harç ve betonsuz duvarlar ve köprüler ile görsel zenginlik sağlanacak. Proje ile ilgili bölgede herhangi bir yol sıkıntısı olmayacak." diye konuştu.