TEOG birincisi Toklucu:

 "İnşallah tüm Türkiye'deki çocuklar da benim yaşadığım sevinci yaşar. Bunu yaşadığım için çok mutlu oldum"

Akçakoca’da Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavında Türkiye birincisi çıktı.

Mustafa Açıkalın Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ezgi Sıla Toklucu (14), TEOG sınavında sorulan 120 sorunun tamamını doğru yaprak Türkiye birincisi oldu.

Başarısını düzenli ve sürekli çalışmaya borçlu olduğunu belirten Toklucu, AA yaptığı açıklamada, emeksiz başarı elde edilmediğini söyledi.

Emeğinin karşılığını aldığını ve mutlu olduğunu kaydeden Toklucu, "Gerçekten çok güzel bir şey ama biraz da zor. Çok çalışmak gerekiyor. Tıp alanında bir şeyler yapmak istiyorum. İnşallah ikinci sınav da böyle olur, istediğim yeri tuttururum. Günde 3-4 saatimi sınava veriyordum. Bence bu başarının en önemli sebebi düzenli çalışmak. Herkese de düzenli çalışmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Toklucu, tıp okuyarak iyi bir meslek sahibi olmayı arzu ettiğini sözlerine ekledi.

Toklucu'nun babası Kubilay Toklucu, kızının daha önce girdiği deneme sınavlarında da benzer başarıları gösterdiğini kaydederek, "Mutluyum, beklediğimiz bir başarıydı. Kızım her zaman çalışan, sorumluluklarını bilen bir çocuk. Bizi hiç üzmedi. İlerde de böyle olacağını düşünüyorum. İnşallah daha iyi başarılara ulaşacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Anne Derya Toklucu da kızının başarısından gurur duyduklarını anlattı. Kızının küçüklüğünden beri hemşire olma hayali olduğunu aktaran Toklucu, "İnşallah benim gibi bütün anneler de bu mutluluğu yaşar. Ben hep hemşire olmak istedim ama nasip olmadı. Kızımın da doktor olmasını istiyorum" dedi.

Okul müdürü Yusuf Albayrak ise marifetin iltifata tabi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Öğrencimiz, okulumuz, öğretmenlerimiz, ailesi ve ettiği öğrencilerin gurur vesilesi olmuş, göğsümüzü kabartmıştır. Kendisi, ailesi ve öğretmen arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Öğrencimizin bundan sonraki eğitim öğretim faaliyetlerinde de aynı başarıyı yakalayacağından hiç şüphem yok."