Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici “Güzel Bir Akçakoca İnşa Edeceğiz” dedi ve Yalı mahallesi İşgören caddesinde yapılan çalışmalarla ilgili şu sözlere yer verdi.

“Tarım Kredi Kooperatifi binasını, Çıraklık eğitim merkezini, sosyal güvenlik kurumu binalarını inşallah bu üç binayı birkaç ay içerisinde yıkacağız. Biliyorsunuz Jandarma binasını yıkmıştık. Burada da şuanda 20 metrelik imar yolunu inşallah hazırlıyoruz. Burası şehrin giriş noktası, Allah nasip ederse imara uygun hale getireceğiz. 

Birde sağlık ocağı yolumuzu biliyorsunuz sürekli bu noktada trafik tıkanıyor. Yine orda da, İşgörenlere  teşekkür ediyoruz. Abilerimiz bize orda müsaade ettiler, kaldırımı içeriye taşıyoruz. Orda da imar yolunu, duvarını örüp inşallah trafiğe hazır hale getirmiş olacağız. Yani burda ciddi bir yol genişlemesi, hem de meydan genişlemesi olacak. En son burdaki çalışmalar bittikten sonra etüt çalışmasına başlayacağız. Kaymakamlık ve Adliye binasını da içine alacak şekilde, çivi deresine kadar yeni bir meydan düzenlemesi yapacağız. Proje çalışmalarını başlattık, kısa zamanda o bir şekle girer. Şekle girdikten sonra burda hem yolun asfaltlanması, hem kaldırım yapılması ve hem de çevre düzenlemesiyle birlikte tümü tamamlandığında merkez camisiyle beraber güzel bir görünüme kavuşacağını ümit ediyorum. Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz bu geçici rahatsızlıktan dolayı da özellikle ben şahsım adına özür diliyorum. Çalışmalardan vatandaşlarımız yoruldu, ancak Akçakoca için gerekli birşeydi bu. Biliyorsunuz her yağmurda merkez camisinin altını su basıyordu. Ordakidükkanlar ciddi bir mağduriyet yaşıyorlardı. Bu sıkıntının önüne geçmek için, en yukarı noktada suyu topluyoruz. Suyu düzenlediğimiz kanallarla beraber, içine insan girecek büzler döşettik. O suyu inşallah dereye ve denize taşımış olacağız. Kısa zaman içerisinde Allah’ın izniyle bu çalışmaları tamamlayacağız, bunun için ekiplerimiz gece gündüz harıl harıl çalışıyorlar. Güzel bir Akçakoca inşa edeceğiz.”  diye konuştu.