Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaretinde gazetecilerin bölgenin gözü kulağı olmaya çalıştığını belirtti.

 

Akdemir,  “Bu zor işinizi başarıyla yürüttüğünüz için sizi tebrik ediyorum. Türkiye’de basın, özellikle sizin amatörce yapmaya çalışmanız gerçekten çok zor, ama siz üstesinden geliyorsunuz. Sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zonguldak, küçük bir yer, hep karşı karşıya geliyoruz. İnşallah bu birliktelik, sizlerin güzel ve etik kurallar içinde yaptığınız her haber bundan böyle de devam etsin. Gazeteciliğin en güzel yanı; doğru haberi doğru şekilde halka yansıtmaktır. Özellikle köşe yazan arkadaşlarımız yazarken, ‘karşı kişiyi zedelemeden, onun maneviyatını bozmadan yaparsa daha güzel olacaktır’ diye düşünüyorum. Bu böyle mi? Böyle olduğunu söylemiyorum, ama ulusal basında da aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir kişi hakkında olmamış şeyler de yazılabiliyor. Bu da tabii pek hoş olmuyor. Biz her zaman ciddiyetten yanayız. Ciddi tavrımız her zaman eksilmeyecek. İnşallah bu sağlıklı haberleriniz sağlıklı çalışma koşulları içinde devam eder. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav da, Başkan Akdemir’e güzel düşünceleri için teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Adaylığınız bir kez daha hayırlı olsun. Seçim atmosferi daha da hızlanacak. Zonguldak, hem siyasi, hem de coğrafi olarak zor bir şehir. Yatırım icraatı yönünden zor bir şehir, siz bunun zorluğunu uzun yıllardan beri çektiniz. Zonguldak’ımız bundan sonra inşallah daha çok hizmet alır, daha çok destek alır. Bizler sizin çok desteğinizi gördük. Zonguldak adına yapılabilecek ne varsa, biz her zaman sizin yanınızdayız. Basın mensubunun gördüğünü yazması lazım, zaman zaman nahoş olaylar olabiliyor. Gönül ister ki, bunlar olmasın, sıfıra insin. Gazetecilik, bazen yanlış anlaşılıyor. İnşallah her şey düzgün bir şekilde yapılır ve Zonguldak daha çok hizmet alır,”

 

Bir gazetecinin, “Diğer adaylar ‘Akdemir’in projesi yok’ diyorlar. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna Başkan Akdemir, “Tabii ki, belediye başkanlarının bir hedefi vardır. O hedefe ulaşması için şehrin bir projesi oluşur. Yapacağı çalışmaları bir proje halinde sunar. Tabii ki, projemiz var. Olmaz mı? Ama projelerimizi açıklamakta acele etmedik. Hemen heyecanlanıp da açıklamadık, ‘zamanı var’ dedik. Bizler de basının önüne çıkarak, halkımıza çok düzgün bir şekilde göstererek anlatacağız. Afişlerimiz yapılıyor, billboardlara asılacak konularımız var. Bunların hepsini göstereceğiz. Ben ‘helikopter pisti yapacağız’ derken, ‘Cumhuriyet Parkı’ diye adlandırdığımız eski çöp döküm alanını o mezbelelikten kurtarmak için çok önceden planladığım bir konu var. Oranın dizaynını yaptırdık, projesini çizdirdik. O projenin içinde helikopter pisti de var. Ben onu dedim. Üstesinden gelemeyeceğim afaki projeleri almadım. Alabilirdim de… Deniliyor ki, ‘İnsan hayal ettikçe yaşar’, yok öyle bir şey. Yapacağınız çalışmaları anlatacaksınız ki, insanları sizi eleştiri yağmuruna tutmasın. Caddede benim yüzüm ak gezeyim. Halkıma verdiğim sözleri yerine getireyim. Başkan seçildiğim takdirde Zonguldak’ta yapacağım ilk iş; imar ve ıslah planlarını halletmek olacak. Zonguldak’ta en hassas konu bunlardır. Halkımızın elinde ‘tapu tahsis belgesi’ denilen bir kağıt parçası var. Yazık, bunu çözmem gerekiyor. Halkımın arsası mı var, evi mi var? Çoluk-çocuğuna bırakacağı çok düzgün bir mal varlığı olsun. İnsanlar mağdur olmasın istiyoruz. Bunu ortadan kaldırmak istiyorum. Diğer çalışmalar da sırasıyla gelecek” sözleriyle yanıt verdi.

 

Açıklanan CHP Zonguldak Belediye Meclis üyesi listesiyle ilgili bir soru üzerine Başkan Akdemir, “Meclis üyesi aday konusuna pek müdahil olmadım. Konunun dışındayım. İnsanların üzerinde toplum baskısı var. Toplum baskısı olduğu için birilerine taraf olmuş gibi oluyorsunuz. Ben o taraf olmayı kabul edemiyorum. İl, Merkez İlçe, Milletvekilleri ve Genel Merkezimiz var. Konusunda uzman, deneyimli, çevresinde sözü kabul edilen, sevilen arkadaşlarımız olsun istiyoruz. Bunu da yetkililer mutlaka değerlendirmiştir” dedi.

Akdemir, “Liste rahatsızlık yaratır mı?” şeklindeki soruya da, “İnşallah yaratmaz. Başımız ağrıyacak, ama CHP olarak bunun da üstesinden geliriz. Biz kavga etmeyeceğiz. Her şeye olumlu bakacağız. Olumlu bakamadığımız sürece sıkıntının boyutu büyür durur. Bu da hoş değil. Biz çok farklı bir şehirde yaşıyoruz. ‘İnsanların birbirini sevdiği ve saydığı’ diye adlandırılan bir şehirde yaşıyoruz. Bu sıkıntılar aşılacak” dedi.