Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, şehir merkezinde yaklaşık 15 gündür devam eden Zonguldak’ın altyapı problemlerine çözüm olacak “Zonguldak Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Altyapı Projesi”nin yarattığı sıkıntılar nedeniyle halktan sabır ve anlayış beklediklerini açıkladı. Önümüzdeki yıl tüm Zonguldak kıyı şeridinden güvenle denize girilebileceğini belirten Akdemir, açıklamasına şöyle devam etti;
“Şehrimizin yıllardır süregelen altyapı problemlerine çözüm olacak ‘Zonguldak Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Altyapı Projesi’ hayata geçiriliyor. Proje, Türkiye-İspanya Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü çerçevesinde sağlanan imtiyaz kredileri ile finanse ediliyor. Daha temiz, daha sağlıklı bir çevrede yaşamamıza olanak verecek bu projenin kısa sürede tamamlanması için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Şehir içerisindeki altyapı çalışmaları sırasında trafik akışında bazı aksamalar meydana gelebilecektir. Ancak kısa sürede bu çalışmalar tamamlanarak yollar eski durumuna getirilecektir.
Bu süreçte, verdiğimiz geçici rahatsızlıktan ötürü özür diliyor, sayın halkımızın sabır ve anlayışını bekliyoruz.
Proje tamamlandığında, atık sular kanalizasyon sistemi tarafından toplanarak Zonguldak sahil şeridinden denize karışmaları önlenecektir. Toplanan atık sular, modern atık su arıtma tesisinde arıtılacak ve sahilden 640 metre açıkta Derin Deşarj Sistemi ile Karadeniz’e deşarj edilecektir. Atık suların, çevre ve halk sağlığı açısından güvenli bir şekilde bertaraf edilmesi sonucu, önümüzdeki yıl tüm Zonguldak kıyı şeridinden güvenle denize girilebilecektir. Hem halk sağlığı hem de çevremiz korunarak şehrimizin doğal güzellikleri gelecek nesillere aktarılacaktır.”