Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ankara Köprübaşı'nda yer alan sebze pazarı ve Soğuksu'daki giysi pazarı esnafıyla toplantı yaparak, sorunlarını dinledi, sıkıntılarını paylaştı.
Zonguldak Belediyesi Nikâh Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Teknik Başkan Danışmanı Erhan Darende ile sebze ve giysi pazarı esnafı katıldı.
Zaman zaman seslerin yükseldiği toplantıda konuşan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, pazarcı esnafının sorunları ve yapacakları çalışmaları anlattı
Akdemir, Her zaman esnafımızın yanındayız. Yasalar ve kurallar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamyonet durakları ve çevresinde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Biliyorsunuz, Zonguldak'ta kış şartları bu yıl uzun sürdü. İhale aşaması da bu sürece eklenince, sebze pazarımızın yapımı biraz gecikti. İnanıyorum ki, çalışmalar sona erdiği zaman sizlerin de sıkıntısı kalmayacak ve vatandaşlarımız rahatlıkla alışverişini yapabilecekler. Her zaman dediğim gibi, bizler Zonguldak halkı için hizmet ediyoruz. Her zaman da bu doğrultu da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Giysi pazarındaki kötü görüntüye son vereceğiz. Modern bir giysi pazarı olacak. Zonguldak halkı için hizmet ediyoruz. Sizlerle de bir protokol hazırlayacağız. Biz halkımız adına iyi bir çalışma yapma peşindeyiz. İlgili firma yeni yapılacak giysi pazarı için maliyet hazırlayacak. Biz bunları sizlere bildireceğiz. Sizlere yaklaşık 4 bin TL civarında bir ödeme düşecek. Hiçbir başkan bu zamana kadar ihale yapmadı, ben ihale yapacağım dedi.
Giysi pazarı esnafının, yeni yapılacak pazaryerinin biraz daha genişletilmesi ve Sosyete Pazarı ile festivalde kurulan fuar alanı ile ilgili sorularını da yanıtlayan Akdemir, Fuar alanı, önümüzdeki sene kurulmayacak. Giysi Pazarı'nın bulunduğu yer TTK' ya ait olduğu için biraz büyütmek istesek, bizden kira bedeli istiyorlar. Biz sizden 3 bin TL toplayamıyoruz ki? Ama sizin bulunduğunuz yerin kirasını ben veriyorum. Yeni yapılacak giysi pazarında iki ay üst üste kira ödemeyen tahliye edilecek. Sosyete pazarının kurulduğu yer koruma altında, orası Zonguldak Spor adı altında kiraya verildi. Ben Zonguldak Belediye Başkanı olarak, sizleri bu mezbelelikten, çirkin görüntüden kurtarmak istiyorum diye konuştu.  Başkan Akdemir'in konuşmasının ardından sebze ve giysi pazarında çalışan esnaflar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Teknik Başkan Danışmanı Erhan Darende'ye teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sebze ve giysi pazarı esnafının sorunlarının en kısa sürede çözüleceğini ifade ederek, toplantıyı sonlandırdı.