GMİS Karadon Delegesi Yılmaz Akgül, Genel Başkan Ramis Muslu'nun listesinden Yönetim Kurulu adaylığını açıkladı.
Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde yapılacak olan Genel Kurulunda Karadon Delegesi Yılmaz Akgül, Genel Başkan Ramis Muslu'nun listesinden Yönetim Kurulu üyeliği adaylığını açıkladı. Genel başkanlık için adaylığını açıklayan Eyüp Alabaş'ın genel başkanlık görevini yürütebilecek bilgi, tecrübe ve donanımının olmadığını Karadon ve Gelik'ten bakarak gördüklerini belirten Akgül, “TTK Karadon Müessesesi Kuyular Bakım Başmühendisliğine bağlı Karadon Yeni Servis Kuyusu'nda Elektrik Şefi olarak çalışmaktayım. 1974 yılı Zonguldak doğumluyum. Lise eğitimimi Zonguldak Meslek Lisesi Elektrik Bölümü'nde tamamladım. Halen Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda Elektronik Bölümü'nde yüksek tahsilimi sürdürmekteyim. 11 yıllık işçiyim ve 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde yapılacak olan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın 9. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanımız Ramis Muslu'nun listesinden Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine adayım. Genel başkanlık için adaylığını açıklayan Eyüp Alabaş'ın genel başkanlık görevini yürütebilecek bilgi, tecrübe ve donanımının olmadığını Karadon ve Gelik'ten bakarak gördük. Sendikamızın genel başkanlık makamı bölgesel boyut ile bakılacak bir makam değildir. Aslolan maden işçilerinin ve bölgemizin geleceği, ekonomik çıkarlarımızın korunması ve geliştirilmesidir. Sendikamızın Türk-İş'te temsilidir. Bu temsil kabiliyetini Eyüp Alabaş'da değil, Genel Başkan Ramis Muslu'da görmekteyim. Önümüzde bir toplu iş sözleşme süreci bulunuyor. Bu süreci iyi yönetebilecek, madencinin ekonomik ve sosyal sıkıntılarına çözüm bulabilecek bir ekibin işbaşına gelmesi gerekmektedir. Yanlış yapmaya, hislerimizle hareket etmeye hakkımız yoktur. Sendikamız ya ülke çapında büyüyecek, Türk-İş nezdinde temsil edilecek, ya da Zonguldak'ta sıkışmış dernek statüsünde kalacaktır. Özelleştirmelerin, küçültme ve taşeronlaşmanın yoğun yaşandığı, işimize ve iş yerlerimize sahip çıkmanın en birinci görevimiz olduğu bilinci ile bu hareketin içinde olmaya ve destek vermeye karar verdim. Sendikamız Zonguldak'ın en büyük örgütlü gücüdür. Bu gücü iyi yönetebilirsek başarılı oluruz. Etkimiz olur, haklarımızı ve çıkarlarımızı korur ve geliştiririz. Şu an iş yerlerimizde var olan sorunlara ve ücret adaletsizliğine çözüm buluruz. Bunun yolu da kararlı olmaktan, bilinçli olmaktan, ilkeli olmaktan geçer. Sendikamızın geçmişinde büyük mücadeleler vardır. Bu mücadeleler ile iş yerlerimiz ayakta kalmıştır. Bu mücadele kültürünü yaşatmak ve yeri geldiğinde hayata geçirmek zorundayız.
Bu gücü hayata geçirecek lider olarak Ramis Muslu'yu görmekteyim. İlkeli, kararlı, özverili çalışması, tecrübesi ve herkesi kucaklayan duruşu ile listesinden yönetim kuruluna aday oldum.
İnanıyorum ki maden işçilerinin temsilcileri her zaman olduğu gibi doğru kararı verecekler, Sendikamıza, iş yerlerimize ve çıkarlarımıza sahip çıkan bir ekibi iş başına getireceklerdir.
Sendikamız 9. Olağan Genel Kurulunun bölgemize, Türki-ye'mize hayırlı olması dileği ile saygılar sunuyorum” dedi.