Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü İhsan Dağlı'nın 28 bin TL'lik birikimi akıl almaz oyunların ardından dolandırıldı.

KCK operasyonu davasında kendisi ile ilgili çok sayıda belge, bilgi ve doküman bulunduğunu belirterek Şube Müdürlüğünü arayan bir kişi Dağlı'yı Zonguldak'ta resmi bir kuruma davet etti. Talep doğrultusunda Zonguldak'a giden Dağlı, kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi ile yaptığı telefon konuşmasının ardından Ereğli'ye giderek 28 bin TL parayı verilen banka hesabına yatırdı ve dekontunu Ereğli Adliyesi'ne getirdi. Dolandırıcıların verdiği ismi Adliye'de arayan Dağlı dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu.

Haber Mustafa Kemal Bektaş- Telefonla dolandırıcılık olaylarında vatandaşların canı yakılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan İhsan Dağlı'nın başına gelenler bu kadar da olmaz dedirtecek boyutta. Devlet memurunun yıllardır çalışarak biriktirdiği 28 bin TL dolandırıcıların sinsi oyunu ile kaybedildi. Dağlı, Şube Müdürlüğünde oturduğu sırada şube müdürlüğünün telefonu çaldı ve kendisini polis olarak tanıtan kişi terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda kendisi ile ilgili çok sayıda belge ve bilgi bulunduğunu belirterek sözlerine başladı.

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ARADILAR
Ne olup bittiğini anlamaya çalışan Dağlı'yı Zonguldak'ta bir devlet kurumuna davet eden ve bu durumu hiç kimseye söylememesini isteyen polisin talimatı üzerine Dağlı araca atlayarak DemirPark Alışveriş Merkezi önüne geldi. Burada kendisine irtibat için verdiği cep telefonu numarasını arayan Dağlı'ya, Ticari taksiye atla ve İl Jandarma Komutanlığına gel dediler. Denileni yapan Dağlı, İl Jandarma Komutanlığının önüne geldi.

RESMİ KURUMLAR DAHİ ARANIYOR
Burada nöbetçi askerin ticari taksinin yanına gelerek, Sen İhsan Dağlı mısın? dediğini belirten Dağlı polise verdiği ifadesinde, Nöbetçi subay beni içeriye aldı ve başka bir telefonda bulunan kişiye verdi o telefonu aldığımda kişi kendisi beni savcı olarak tanıttı ve bana Ereğli'ye dön ve bankaya para yatır dedi. Ereğli'ye döndüm bankadan 28 bin TL'ye yakın para yatırdım.

PARA YATIRILDI SAVCI ARANIYOR
Makbuzu da Ereğli Adliyesi'nde bulunan bir savcıya vermemi istedi, Adliye'ye gittim ancak söz konusu ismini verdiği savcıyı bulamadım. Telefonumun da şarjı bitmişti bir tanıdığımı gördüm onun telefonundan o numarayı aradığımda kapalıydı. Konuyu yanımda bulunan birine anlattım o da bana dolandırıldığımı söyledi. Şikayetçiyim sözleri ile şikayetçi oldu.

28 BİN TL BUHAR OLDU
Öte yandan bindiği ticari taksinin şoförü Mustafa Yavuz'da polise verdiği ifadesinde Dağlı'nın telefonda sürekli bir kişi ile görüştüğünü ve kendisini polis olarak tanıtan kişinin talimatlarını yerine getirdiğini söyledi ve Dağlı'nın dolandırıldığı yönünde ifade verdi. Yıllardır devlet memurluğu yapan ve önümüzdeki süreçte eşi ile birlikte hac görevini yerine getirmek isteyen Dağlı'nın birikimleri dolandırıcıların oyunu ile elinden alındı.