İşçi Partisi ve TGB üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluşan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti'ni protesto etti. Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganları atan partililer, polis eşliğinde salonu terketti.

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Komisyonu, Dedeman Otel'de sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu. Komisyon heyetinin konuşmalarının ardından sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşleri alındı. İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Uslubaş'ın tepkisiyle salonda gerginlik yaşandı. Komisyon Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, üslup konusunda salondakileri uyardı.

KÜRT BENİM KARDEŞİMDİR
Sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerinin alındığı sırada TGB Zonguldak İl Başkanı Tolga Toy da mikrofonu eline aldı. Heyetin, PKK ile Kürt'ü bir gördüğünü anlatan Toy, şöyle konuştu: Biz, hepimiz Türk Milletiyiz. Kürt benim annemdir, babamdır, kardeşimdir. Benim muhatabım yoksul Kürt köylüsüdür. Size bir önerim var, size tek önerim var. O Akil Adamlar Masası'ndan kalkın. PKK mitingler yaparak, Apo'nun resimlerini asarak, Kürdistan isteyerek ilk defa bu iktidar döneminde oldu. Bundan önceki iktidarlar da ABD'nin yandaşlığını yaptı. Ama böyle bölünmeyi yapmadı. Tayyip Erdoğan gibi Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı değildi. Yugoslavya'da ne oldu, ABD'si bilmem neyi gitti oraya, orada da bir heyet vardı. Adamlar gitti orayı böldü. Böyle halledemezsiniz. Ben buradan söylüyorum, 'Zonguldak'ta binlerce akil adam var' dediniz. Burada binlerce kahraman var. Mustafa Kemal'in askeri var. Ben vatansever bir Türk genci olarak söylüyorum. Mustafa Kemal'in askeri olarak söylüyorum, Türkiye'yi bölemeyeceksiniz, Türk Milleti'nin ayakları altında kalacaksınız
Ardından mikrofonu alan İşçi Partisi Zonguldak İl Sekreteri Savaş Oruç da Bir saattir dinledim sizleri. Her şeyi açık konuşacağız. Bu yapılanlara Türk genci izin vermez. Bu ülkenin Kürt'ü, Laz'ı, Ermeni'si, Türk Milleti buna izin vermez. Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yana iseniz o masalardan kalkın. Biz kalkıyoruz dedi.
Ayaklanan İşçi Partisi üyeleri, Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Akil değil, akılsız adamlarsınız, Türk Milleti'nin ayakları altında kalacaksınız, Bu vatan bizim, bu vatan Türk vatanı şeklinde sloganlar atarak salonu terk etti.

KARŞI OLDUĞUMUZ NOKTA ÜSLUP MESELESİDİR
İşçi Partisi üyelerinin salondan çıkmasının ardından konuşan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, karşı oldukları noktanın üslup meselesi olduğuna dikkat çekti. Hakyemez, bunu bilerek buraya geldiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim düşüncelerimiz, silahların susması, sorunların siyaset yönüyle birlikte çözülmesi, burada buna karşı olanlar da olabilir. İtirazları olanlar da olabilir. Hepsinin görüşü bizim için saygıdır. Bizim tek karşı olduğumuz nokta üslup meselesidir. Üslup meselesinde de zaten sizler böyle üslup içerisinde olmadığınızdan, bizler de böyle bir üslup içerisinde olamayacağımızdan aslında hiçbir sorun yoktur. Çok muhalif olan görüşleri not alıyoruz, özellikle not alıyoruz. Çünkü biz aslında Türkiye'ye bir yardım yapmaya, hep birlikte yaşamak için bir katkı sunmaya çalışıyoruz. Ama bu şekilde göze almış durumdayız.