**AKP’li Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Kdz. Ereğli Belediyesinin yaptığı mühürlemeleri eleştirerek “bu mühürlediğiniz yerlerin birçoğunun açılışını siz yapmadınız mı?, kurdelesini siz kesmediniz mi? O mekânlarda yemek yemediniz mi?, mühürlediğiniz eski Bağlık Gazinosunda sevgi-barış-dostluk festivali plaketi defalarca siz vermediniz mi? Binlerce nikâhı orada siz kıymadınız mı? Erdemir’in taş evinde misafirlerinize yemekler tertip etmediniz mi? Yoksa belediye başkanı olduğunuz 1994 yılından beri yasaları uygulamadınız da 12 Haziran genel seçimlerinden sonra mı yasaları uygulamak aklınıza geldi” dedi.

 

**Kalay, belediye başkanının “BU SEÇİMDEN ALDIĞIM MESAJ ŞU BELEDİYE BAŞKANI BİZ İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLARAK YAŞAMAYA HAZIRIZ, İTELENMEYE KAKALANMAYA HAZIRIZ, ONUN İÇİN BU TOPLUMSAL İŞLERİ BIRAK EREĞLİ’DE AÇ VE İŞSİZ İNSAN YOK” açıklamasını  “Kdz. Ereğli halkına yapılmış en ağır, en terbiyesiz, en seviyesiz, o makama yakışmayan ve söyleyenin akıl sağlığıyla ilgili ciddi tereddütler oluşturan bir ifadedir” sözleriyle değerlendirdi.

 

 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin AKP’li üyelerinden Yusuf Kalay yazılı bir açıklama yaparak Belediye Başkanının icraatlarını ve bazı sözlerini eleştirdi.

 

Kalay yazılı açıklamasında aynen şunları vurguladı.

LİSENİN YANINA ASKERİYE ARSASI OLMAZ

 

6–7 Temmuzda yapılan olağan meclis toplantısında alınan meclis kararlarını Ereğli kamuoyu çok iyi bilmektedir. Ak Parti meclis üyelerinin diretmesine rağmen DDY arazisi oy çokluğu ile askeriyeye tahsis edilmiştir. Her santimetre karesine Ereğli’nin çok ihtiyacı varken hiç ihtiyacı olmadığı halde askeriyeye verilmesi Ereğli belediye başkanının  ifadesiyle: ‘Ereğli’ye yapılmış büyük bir ihanettir.’ Hem ihanet diyeceksin hem de böyle bir karar alacaksınız mecliste ki birçok CHP’li arkadaşı bu yanlışa zorlayacaksın.

 

Belediye Başkanının Demokrat gazetesi yazarı Doğan Gönüllü ile yaptığı röportaj’da DDY arazisinde fen lisesi yapımına Ak Partili Meclis Üyelerinin itiraz ettiğini söylemesi sayın başkanın mecliste fiziken olup ruhen olmadığı yâda artık meclisi yönetecek algılamadan noksan olduğuna işarettir Halil Bey bizim ne dediğimizi neye hayır dediğimizi Ereğli’nin kazanımı için verdiğimiz mücadeleyi anlamamıştır  yada anlamak istememiştir.

 

Bizler fen lisesi için ayrılan 35 dönümlük arazinin 10 dönümünü askeriyeye verilmesine karşı çıktık. Bunun sakıncalarını ve Ereğli’nin kaybını anlatarak bu karara hayır dedik ve hayır demeye de devam edeceğiz.

 

Şu çok iyi bilinmelidir ki sadece illere yapılan fen lisesinin bir ilçeye kazandırılması tamamen ak parti kademelerinin başarılı bir çalışmanın sonucudur. Ayrıca büyüğümüz, abimiz, eğitim dedemiz Hacı İbrahim İzmirlioğlu’nda çabaları ve katkıları da büyüktür. Bizler böylesine büyük ve 35 dönümlük yatılı fen lisesi arazisinin içinden 10 dönümünün askeriyeye verilmesini yatılı bir okulla askeriyenin sınır olması, hem askeriye açısından hem de eğitim açısından uygun olmadığını anlatmamıza rağmen maalesef belediye başkanlığı liderliğinde meclisimizden oy çokluğuyla geçirilmiştir.

 

PAZARYERİNDE OLDU BİTTİ

 

Pazar yeri imar tadilatı konusun da ise hiç bir belediye meclis üyesinin bilgisi olmadan ek gündem ile gündeme getirilen ve oldu bittiye getirilip meclisten geçirilen pazaryeri imarının sosyal tesislere dönüştürülmesi bir imar planlaması çalışması değil seçim sonrası cezalandırılmanın olduğunu bildiğimiz için ve pazarcı esnafının da bu değişikliğe sıcak bakmadığından ak parti belediye meclis üyeleri olarak bu karara da hayır dedik. Eski itfaiye’nin yerinde oluşturulan Pazar yeri hayata geçirilip mevcut yerdeki Pazar yeri esnafının mağdur olmadan yeni Pazar yerine nakli gerçekleştikten sonra boşalan bu bölgeye Ereğli’nin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden imarlandırılmasını elbette destekleriz.

 

YASALAR MI DEĞİŞTİ?

 

   Daha önce ki basın açıklamamda da belirttiğim Ereğli’de ki iş yeri mühürlemesi ve yıkımlar ile ilgili olarak Halil beyin açıklaması ( HUKUKA AYKIRI İŞLEM YAPTILARSA ONLARI MÜHÜRLÜYORUZ).

 

Şimdi belediye başkanına soruyorum bu mühürlediğiniz yerlerin birçoğunun açılışını siz yapmadınız mı?, kurdelesini siz kesmediniz mi? O mekânlarda yemek yemediniz mi?, mühürlediğiniz eski Bağlık Gazinosunda sevgi-barış-dostluk festivali plaketi defalarca siz vermediniz mi? Binlerce nikâhı orada siz kıymadınız mı? Erdemir’in taş evinde misafirlerinize yemekler tertip etmediniz mi? cevap istiyorum dünden bu güne ne değişti? Yasalar değişti de bizim mi haberimiz yok. Yoksa belediye başkanı olduğunuz 1994 yılından beri yasaları uygulamadınız da 12 Haziran genel seçimlerinden sonra mı yasaları uygulamak aklınıza geldi.

 

PROJE ALPAGO’NUN

 

Gönüllü’nün belediye başkanına hangi yatırımlar devam ediyor sorusunu; Keşke 1994 yılından beri bitirdiğiniz yatırımlar nelerdir diye sorsaydı. Cevap olarak da ‘terminali bitirdik, belediye sarayı yaptık, kapalı otopark, modern pazaryeri yaptık, belediye spor tesisi, yüzme havuzu yaptık, kültür evleri, tiyatro sinema salonları yaptık gençlik kampları inşa ettik kent ormanları yaptık, yerel yönetimler desteğiyle birçok yatırımcıyı Ereğli’ye çektik’ olsaydı. Oysa şu an söylenen yıllardan beri söylenen aynısı projesini yaptık, ihaleye çıkarıyoruzdan  bir adım öteye gitmemiştir.

 

Bizler yapılan yatırımları hep destekler ve alkışlarız tıpkı cumhuriyet evlerinde olduğu gibi her ne kadar fikir ak parti belediye meclis üyesi Esra Alpago’ya ait olsa da yapılıp hayata geçirilmesi o bölgeye renk katması bizleri Ereğli adına mutlu etmiştir. Sırada ki gerçek büyük projelerin bir an önce hayata geçirilmesinde bizim desteklerimiz hep olacaktır.

 

ÖZÜR DİLEMELİ

 

Yüzde Elli Ereğli halkının oyları ile seçilen bir Belediye başkanının Demokrat gazetesinde ki demecinde ‘’ BU SEÇİMDEN ALDIĞIM MESAJ ŞU BELEDİYE BAŞKANI BİZ İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLARAK YAŞAMAYA HAZIRIZ, İTELENMEYE KAKALANMAYA HAZIRIZ, ONUN İÇİN BU TOPLUMSAL İŞLERİ BIRAK EREĞLİ’DE AÇ VE İŞSİZ İNSAN YOK, BELEDİYE YE BAK, ASFALT KANALİZASYON İŞLERİNE BAK, OTUR OTURDUĞUN YERDE KISACA SEN İŞİNE BAK MESAJINI ALDIM’’ şeklinde ifadesi Kdz. Ereğli halkına yapılmış en ağır, en terbiyesiz, en seviyesiz, o makama yakışmayan ve söyleyenin akıl sağlığıyla ilgili ciddi tereddütler oluşturan bir ifadedir. Ereğli halkı Türkiye’nin en nezih, en üretken, sosyal ve kültürel seviyesi en üst düzeyde, katma değer üreten yaşamsal zenginliğiyle bütünleşmiş bir halktır. Ve derhal yaptığınız açıklamanızdan dolayı Ereğli halkından özür dilemenizi Ereğli halkı adına bekliyorum.