Kdz. Ereğli Saniye Erdoğan Anaokulu’nda, “Okul öncesinde Akıl ve Zeka Oyunları Eğitimi Projesi”nin gerçekleştirildiği bildirildi.

Okul müdürü Emine Erdem, yazılı açıklamasında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ile düzenlenen projeyi 33 anaokulu öğretmeni katılımı ile hayata geçirdiklerini belirtti.



Erdem, proje kapsamında öğretmenlerin akıl-zeka oyunları alanındaki bilgi ve farkındalıklarının arttığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Okul Öncesinde Akıl-Zeka Oyunları Eğitimi projesi ile öğrencilerin kendini-çevresini ve olayları tanımaları, bilgisayar, tablet, telefon oyunlarına alternatif olarak daha zevkle oynayacakları hafıza ve zihin geliştirici akıl oyunlarını tercih etmeleri, oyunlardaki güçlüklerle problemi fark edip planlama yapmaları, her uygulamada farklı bir beceriyle karşılaşarak kendini geliştirmeleri, geometri ve matematik konularını oynayarak öğrenmeleri, her öğrencinin oyunlarda aktif  rol almaları, yapılan etkinliklerde  öğrencilerin  proje odaklı düşünmeleri, grup bilinci ve ekip ruhunun oluşması, öğrencileri kendini tanıması ve becerilerini keşfetmesini  sağlama konusunda öğretmenler eğitim aldılar.



Yıldız Teknik Üniversitesi  Akademisyen Doç. Dr Şahin Oruç tarafından verilen eğitim kapsamında, öğretmenlerin disiplinler arası düşünme ve uygulama becerisini artırarak, kendi derslerine akıl-zeka oyunları uygulamalarına imkan sağlamış oldu. Eğitim ortamlarında uygulayacakları oyunlarla çocuklarda tasarım odaklı, eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri, yaratıcılıklarını geliştirmeleri sağlanması bekleniyor. Proje kapsamında eğitim sonunda, öğretmenlerin akıl-zeka oyunları alanında bilgi ve farkındalıkları artmış oldu.



İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Okan Çamdal, tarafından sertifikaları verilen öğretmenler de, bu tür eğitimlerle kendilerini geliştirdiklerini, yenilikleri takip ettiklerini, alanlarında farkındalık oluşturduklarını, ilçede  bu tür eğitimlerin daha sık olmasını istediklerini belirttiler.