AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kdz.Ereğli İlçe Yönetimi Tanıtım Toplantısına katıldı. Erdemir'de ismi kaldırılan Fatin Rüştü Zorlu'ya vurgu yaptı ve fabrikanın önüne onun isminin yeniden asılmasını hedeflediğini söyledi. Ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Soylu partililere çalışın talimatı verdi.

 

  

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'da, Ereğli'nin ayrılmaz bir parçası olan Erdemir'in daha önceden olduğu gibi kurumsal sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermesini istedi. Bu kentin bu noktaya gelmesinde Erdemir'in payı olduğuna dikkati çeken Candan, Erdemir sosyal sorumluluk projelerini yerine getirmelidir. Belki azalmış olabilir ama bu kentin buna ihtiyacı var. Bu kentte yaşayanların bir sulha ihtiyaçları, bir akıl birliğine ihtiyacı var. Bizim mümkün olduğunca bu kenti ileriye götürebilmek için ortak yolu ortak aklı bulmamız gerekiyor dedi.

 

 

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'da, ilçe yönetiminin belirlenme sürecine değinerek, Denizler çalkalanmadan durulmuyor. Ereğli'den uzun zamandır dalgalandı dalgalandı sonunda duruldu ifadelerini kullanırken Ereğli ve Zonguldak Belediyelerini Ak Partili belediyeler arasına alma hedefine şu sözlerle değindi: Ereğli'de Belediye Başkanlığını Ak Parti'ye kazanacağız. Bunun için kimse zıplamasın, mücadele etmesin, mücadele edenlerde kendi sonların geldiği için çıkıp kürsünün karşısında ne söylediklerini bilmiyorlar. Söylediklerini de ertesi gün tekzip etmeye çalışıyorlar. Ereğli'nin Ak Parti'li Zonguldak'ın AK Partili bir belediyeye ihtiyacı var.

 

 

Ak Parti Ereğli İlçe Yönetiminin tanıtım toplantısı Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesi'nde bulunan Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirildi. Soylu, Alaplı ilçe girişinde partililer tarafından karşılandıktan sonra tanıtım toplantısının yapılacağı salona konvoy eşliğinde geldi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, MKYK Üyesi Emine Çift, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, belde belediye başkanları, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

 

GÜNGÖR'DEN POSBIYIK'A TEPKİ

Önceki İlçe Başkanı Adem Öztürk ve mevcut İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın konuşmalarının ardından Belediye Başkanları adına selamlama konuşması Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör yaptı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı işaret ederek, Herkes ile kavgalı sözleri ile başlayan Güngör, İktidarımızın hükümetimizin hizmetlerinin ilçemize yansıması için yerel yönetimi almamız gerekiyor. Bunun için akıllı, bilimsel, örgütlü tüm gücümüz ile çalışıp kimsenin itiraz edemeyeceği Ereğli'yi, Erdemir'i, Sendika'yı, sivil toplum kuruluşlarını kucaklayan bir aday konusunda birleşmeliyiz sözleri ile konuştu.

 

EREĞLİ DALGALANDI, DURULDU

İl Başkanı Hamdi Uçar'da maden ocağında meydana gelen üzücü kazalar nedeniyle başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, Her ne kadar kader kelimesine inancı olmayan insanlar var. Telkit edenler var bunların hangi amaç için yaptığını biliyorsunuz. Zonguldak maden bölgesi olması nedeniyle buna benzer elim kazalarla karşı karşıya kalıyoruz. Allah bu tip acılarla bizleri karşı karşıya bırakmasın diyorum. Ereğli ilçe teşkilatımızın tanıtımı yapıldı, yeni göreve gelen arkadaşlarımız tanıtıldı. Denizler çalkalanmadan durulmuyor. Ereğli'den uzun zamandır dalgalandı dalgalandı sonunda duruldu.

 

EREĞLİ'DE KAZANACAĞIZ

İçerden ve dışarıdan müdahale edenler oldu. Dışarıda olanların iştahı kabardı, bazı açıklamalar yaptılar ne yaptıkları çok da önemli değil önemli olan sonuçtu. Bu açıklamaları yapanlar kim derse deyin bu açıklamaların altında ezildiler ezileceklerde. Biz bunu daha önce de ispatladık. Genel Seçimlerde Ereğli ilçemizde almış olduğumuz sonuç alınan netice onlara çok önemli bir ders idi. Bu dersten bir takım şeyler çıkartamamışlar ki bu dönem içerisinde açıklama yaptılar Ak Parti'nin birlik ve beraberliği ile Ereğli'de belediye başkanlığını Ak Parti'ye kazanacağız. Bunun için kimse zıplamasın, mücadele etmesin, mücadele edenlerde kendi sonların geldiği için çıkıp kürsünün karşısında ne söylediklerini bilmiyorlar. Söylediklerini de ertesi gün tekzip etmeye çalışıyorlar. Ereğli'nin Ak Parti'li Zonguldak'ın AK Partili bir belediyeye ihtiyacı var. Biz bu dönem içerisinde hem Ereğli'ye hem Zonguldak'a hizmetlerin daha iyi gelebilmesi için mücadele veriyoruz sözleri ile konuştu.

 

BÖLGENİN BİR KADERİ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'da Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya Ereğli'ye gelmesinden ötürü teşekkür ederek konuşmasında yeni yönetime başarılar diledi gündemde yeralan konuşmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Zonguldak'ta geçen meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu bölgenin bir kaderi. Kömürün olduğu yerde kaçınılmaz olaylardan biri. Güney Afrika'da da Almanya'da da benim yaşadığım İngiltere'de de oluyordu. Belki 10 yılda 1 tane belki 20 yılda bir olabilir. İnsandan kaynaklanan ihmalden kaynaklanan hataların minimuma inmesi bizim amacımız. TTK'da böyle bir olay yok genelde özelde meydana geliyor.

 

ERDEMİR'E NET MESAJ

Kdz.Ereğli'nin ayrılmaz bir parçası Erdemir. Erdemir ile ilgili çalışmalarımız halen devam ediyor. Mümkün olduğunca birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Erdemir'in eskiden olduğu gibi Sosyal Sorumluluk Projelerine ağırlık vermelerini tekrar basın aracılığı ile iletiyorum. Bu kentin kuruluşu bu kentin bu duruma gelmesi Erdemir'in sayesindedir. Erdemir sosyal sorumluluk projelerini yerine getirmelidir. Belki azalmış olabilir ama bu kentin buna ihtiyacı var. Bu kentte yaşayanların bir sulha ihtiyaçları, bir akıl birliğine ihtiyacı var. Bizim mümkün olduğunca ortak yolu ortak aklı bulmamız gerekiyor bu kenti biraz daha ileriye götürebilmemiz için.

 

AKM VE LİMAN BELEDİYEYE DEVİR OLDU

Biliyorsunuz Atatürk Kültür Merkezi'ni hazineden aldık Ereğli Belediyesi'ne teslim ettik, limanı aldık Ereğli Belediyesi'ne teslim ettik. Devrek yol ayrımına köprülü kavşak yaptık trafik sıkışmayacak. İhalesi yapıldı bu yaz başlanacaktır inşaatına. Köylerimizin en büyük problemi su problemi bu sorunu kökten çözecek 2 göleti faaliyete geçiriyoruz. Bütün liseleri bir yere toplamak istiyoruz.

 

KİMSEYE İHANET ETMEDİM

Defalarca söylemek istiyorum bazıları eline klavyeyi alıp bilmeden konuşuyor Ereğli'deki hiçbir lisenin yerini hiçbir liseye vermeyeceğiz. Hiç kimse yanlış anlaşılmaya girmesin. Liselerin hepsi ya ilkokula ya da ortaokula dönecek. Hiç kimse buraları kime peşkeş çekiyorlar diye bilmedikleri şeyleri kurcalamasınlar. Ben buranın insanı olarak okuduğum büyüdüğüm yerdeki hiç kimseye ihanet etmem. Bizim amacımız eğitimi üst seviyelere çıkmak. Ereğli'nin tarihinde ilk kez 9 okul yapılacak. Kışla yoluna gelince bu yolun yapımı ile ilgili Kışla-Kepez arasında deplase edilmesi gereken alt yapı çalışması var. Bir yazı gönderildi ben basında 5-6 ay önce evrakı gösterdim. Birçok basındaki arkadaşımız bunları yayınlamadı biz teşekkür ediyoruz yayınlayanlara. Biz belge ile konuşuyoruz yolun altını kaldır biz üstünü yapacağız diyoruz. Topu taca atmanın hiçbir anlamı yok görüşlerine yer verdi.

 

ERDEMİR'E SİTEM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'da ülke gündemine ilişkin çok çarpıcı açıklamalara yer verdi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinden kesitler veren ve yaşanan süreci örnekleri ile anlatan Soylu, önümüzdeki seçimlere dikkati çekti. Erdemir'de ismi kaldırılan Fatin Rüştü Zorlu'ya vurgu yaptı ve fabrikanın önüne onun isminin yeniden asılmasını hedeflediğini söyledi. Soylu'nun açıklaması şu şekilde: Burada olmak çok büyük bir onurdur. Benim için çok büyük anlam ifade eden bir kentteyim. Türkiye'nin en önemli devlet adamlarından bir tanesi olan her zaman rahmet ve rahmanla kendisini andığımız adı bir dönem Türkiye'nin en büyük sanayi tesislerinden birisinde olan ama bugün maalesef yönetiminin ismine yakışır bir şekilde onu muhafaza edemediği Fatin Rüştü Zorlu'nun hevesinin heyecanının bir bölümünün olduğu bu kentteyim. Fatin Rüştü Zorlu bu memlekette çok önemli meselelerin altına imza atan büyük bir devlet adamıdır. Bugün eğer Türkiye'de Kıbrıs diye hissettiğimiz bir mesele varsa o meselenin sahibidir.

 

EREĞLİ'Yİ AK PARTİLİ BELEDİYELER

ARASINA ALMA HEDEFİ

Eğer Yunan Dışişleri Bakanı kursağından çekip İngilizlerin kursağından çekip o Kıbrıs'ı benim anavatanım ile birlikte bir araya getirebilme erdemini ortaya koyabilmişse o büyük yiğit adını tırnak içerisinde Dışişlerinin Zorosu olarak nitelendirdiğim her uluslar arası toplantıda dış işleri bakanının bugün o gün neredeyse karşısına çıkmaktan titrediği o güzel inansın o güzel ismin ve o güzel hatıranın bir bölümünü kendimde hissettiren bu kent. 1960 darbesi olduğu zaman Dolmabahçe'de evlendiğinde Mustafa Kemal'in kendisine o bilezikleri hanımına taktığı o günü hiç sanki hatırlamayıp o darbenin faili olan çetelerin hanımının kollarına saldırıp siz bunları çaldınız diye o masum insanları suçladıkları o güzel insanların hatıralarına inanıyorum ki yarınlarda daha güzel sahip çıkacaktır. Onlar güzel insanlardı ve masum insanlardı. Ereğli'nin yapacağı bir iş var Allah nasip ederde 2014 Mart mahalli seçimlerinde Ereğli Belediyesini AK Parti logosu ile bir araya getirip o şanlı kutlu yürüyüşü Ereğli Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra devam ettirirsek o Demir Çelik Fabrikalarının önüne çok büyük bir Fatin Zorlu Rüştü ismini hep birlikte katılımcılar ile tekrar asabilme onlar ister kabul etsin etmesin onu önüne koyabilmeyi bize cenabı Allah bize nasip etsin.

 

HAYAL EDİLEMİYORDU

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarını sürdüren Soylu, seçimlere ilişkin ise şunları söyledi:  Çok önemli bir noktadayız. Çok önemli bir çizginin içerisindeyiz. 2002 Yılından itibaren hem geriye dönüp baktığımızda geçmiş 10 yıla çok büyük bir sıçrama var. Hem demokratik hem ekonomik sıçramayı net bir şekilde görebiliyoruz. Hayal etmediğimiz bir Türkiye ile karşı karşıyayız. 10 Yıl önceden bütün aydınlık ışıklarımızı bin kilometre görebileceğimiz yolları görebilmekte bu başarı hayal edilemeyecek bir Türkiye ile karşı karşıyayız.

 

HASTANELERİN DURUMU

Şunu bir hayal edin hep birlikte hayal edin o İstanbul'da ben çok yaşadım Ok Meydanı, Hasaki Hastanesi önünde çok yaşadığım çok gördüğüm çok acı tablolarla karşılaştım. Anadolu'nun herhangi bir yerinden gece yarısı gelmiş hastalıkla hali ile sabaha kadar soğukta beklide çocuğu ile birlikte sabahın ışıklarının aydınlanmasını bekleyen o Türkiye'den bugün Sağlık Bakanlığının 240 bin haneye giderek benim insanımın o hastanenin o soğuk koridorlarına mahkum etmediği 240 bin aileye evde bakım yapıldığı bir Türkiye. Bunun kıymetini bilelim. Hem geçmişimiz hem geleceğimiz adına bilelim. Hangi birimiz gazete sayfalarında okumadık ki gazete sayfalarında okumadık ki SSK ilaç kuyruğunda kalp krizi geçirdi haberleri. Hangi birimiz kara tahtalardan bu şekilde o akıllı tahtalara geçtiğimiz Türkiye'yi hayal edebilirdik ne olursunuz? Dağsekmezlerden Kargasekmezler virajlarına İstanbul'dan İzmir'e, diğer taraftan Ankara'dan Konya'ya, Ankara'dan Eskişehir'e, Türkiye'nin her noktasına ulaşabilecek hızlı trenleri hangimiz hayal edebilirdik. Hergün bizi oyalayan sanki bir çocuğun sanki süt istemesi gibi ağzımıza bir damla süt çalıpta evet biz sizi yaparız diye üstten bakan bizi küçük gören düşük gören bunlar kara kalabalık diyen bizi o 1950-1960 döneminde yaftalayan düşükler diye yaftalayan ve bunlar demokrasiden anlamaz diyenlerin altından çıkmanın gururunu hep birlikte yaşadığımız bir Türkiye.

 

ENKAZDA KALDILAR

1999 depremi ne olursunuz hatırlayın. 2000 Size çok uzak değil İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Gölcük o binlerce cesedin o topraklarda o binaların içerisinde binaların üstünde sere serpe serpildiği bir Türkiye manzarasını aklınızdan hiç çıkarmayın. Ben o sabah ordaydım. O zaman genel başkan ile birlikte sabahın 9'unda ordaydım. 09.00'da ne o günkü Cumhurbaşkanının ne de Başbakanının o cesetlerden haberi vardı ne insanların o çökmüş binaların altına girip oğlum diye seslenişlerini veya anne yaşıyormusun diye bağırışmalarını bir şekilde hissetmelerinden haberi vardı. Devlet çökmüştü devlet o enkazın altında bütün itibarını kaybetmişti, milletimizin bütün umutsuzluğu ile birlikte çökmüştü. O gün orada kaybedilen devletin itibari ve milletimizin umudu Ak Parti'nin 8. Yılının sonunda başına gelen Van'da hem Türkiye'yi hem devleti hem milletin idaresini hem milletimizi hem sivil toplumu tekrar karşı karşıya bırakmıştı. Acaba biz bu korkudan kurtulabilecek miydik? Acaba biz bu enkazın altından itibarımızı tekrar ayağa kaldırabilme fırsatını yakalayabilecek miydik diye bir anlayışı önemli ölçüde bizi karşı karşıya bırakıyordu. Oraya gittik sayın Başbakanımız ile açılışına gittik. Van Depreminde birilerinin söylediğine inat bir şekilde yani orada sadece etnik kökeninden dolayı insanlara yardım edilmeyecek diye ortaya çıkarılan bir takım dedikodulara inat bir şeklide belki Amerika gibi bir güçlü ülkenin 10 ayda imal edemeyeceği 15 bin 341 konut 2 bin 600 bilişim sınıfı olan akıllı tahtaları olan o derslikler sosyal donatılar ile yen yeni bir şehir oluşturuldu. Büyük gayretler veriliyor. Büyük gayretlerle eğer namuslu iseniz dürüst iseniz insana kendinizi yakın hissediyorsanız. Milletimizin hizmetkarlığını bir tanımlamayı Türkiye'nin bütün meydanlarında ortaya koyuyorsanız elbette bunlar yapılabilir ama orada yapılan bu binalardan daha büyük bir şey 1999-200 ve 2001'de önemli ölçüde o enkazların altında kalmış olan devletin itibarı o enkazların altından çıkarılmışlardı. Milletimizin kardeşliği yeniden bir araya gelmişti. Yapılan sadece binalar değildi binalardan daha üstün bir şeydi. İlk kez bu devlet ilk kez bu devlet bir mesele karşısında pes etmiyordu, aciz duruma düşmüyordu, çaresiz kalmıyordu elini uzatma konusunda herhangi bir istemsizliği ortada yoktu ve tam 10 ay içerisinde 99'a inat o 99 depreminde bütün yaşadıklarımıza inat bir şekilde oradan kendi o adziyetini kendi çaresizliğini enkazın altında bırakan o devlete inat bir şekilde bütün itibarını yerine getiren bir süreci ortaya koyan bir yapı geliştirilmişti.

 

DERSİM KATLİAMI

Eski dünyada değiliz. Yepyeni bir dünyanın içerisindeyiz hep birlikte. Etki alanımızı genişletmek zorundayız. Tam anlamıyla Avrupa Birliği'nin içerisinde olmalıyız. Bundan hiç vazgeçmemeliyiz. Neden Avrupa Birliğinin içerisinde olmalıyız çünkü bizim temel gayelerimiz temel değerlerimiz ve anlayışlarımız söz konusu. İçinde olamazsanız hissedemezsiniz dokunamazsınız, onlara iyiliklere anlatıp kötülüklerden sakındırabilecek bir zihniyeti onlarla paylaşamazsınız onun için içerisinde olamazsınız. Tam anlamıyla içerisinde olmalıyız. Yine çok önümüzde 2 temel zorluk var. AK Parti'nin önünde var, önümüzdeki 10 yıllık süreçte 2 temel zorluk var. Bir tanesi geçmişin tahribatlarını tamir etmek, tam 10 yıldır bu tahribatlar tamir edilmeye çalışılıyor. Nedir geçmişin tahribatı İskilipli Atıf hepimizin üzerine tahribattır. Tam anlamıyla İskipli Atıf hepimizin üzerinde tahribattır. Şeyh Sait isyanı ve sonrası yaşananlar Takriri Sükun kanunu bu milletin en önemli tahribatlarından biridir. Binlerce insanın fareler gibi Dersimde katledilmesi sayın Başbakanımızın dışında hiç kimsenin bugüne kadar cesaretle bu bir katliamdır diyememesi Türkiye'nin en temel tahribatlarından biridir. Bizi alevi Sünni diye ayırdılar sağcı solcu diye ayırdılar, Türk Kürt diye ayırdılar bizi ve bu ülkede laik anti laik olarak ayırdılar. Bizi zenginlik olarak görebileceğimiz farklılıklarımızdan ötürü yönetmeye çalıştılar bizi mahkum etmeye çalıştılar.

 

AK PARTİ'YE GEÇİŞ SÜRECİ

 

Çok açık söylüyorum sayın Başbakan beni Ak Parti'ye davet ettiğinde hadi gel birlikte siyaset yapalım hadi bu çatı içerisine gel dediğinde kafamda bir tek şey vardı o 10 yıllık siyasetinden sonra o önümüzdeki 10 yılını bu güçlü ve bilge kadrolar ile birlikte başardılı bir şekilde imar ve inşa sağlanması ve o fırsatın ıskalanmaması ondan sonra gerisi bizden daha zeki daha akıllı daha donanımlı daha cesur, bizden iyi yetişmiş Türkiye'nin evlatları Türkiye'yi uçururlardı daha iyi bir noktalara getirebilirdi çünkü aklımda şu hep vardı milletin adamlarını fena almışlardı, rahmetli Menderes'i Özal'ı almışlardı Erbakan'a binlerce kumpas yapmışlardı

bu milletin adamı Tayyip Erdoğan'ı vermemeliydik. Onun için önümüzdeki seçim Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. Büyüterek abartarak daha yükselterek söylüyorum belki de insanlık tarihimizin bu Anadolu'daki en önemli seçimidir ilk kez elinize kendi iktidarımızı kendi insanımızı ebediyen iktidarda ve mührü elinde bulundurabilme fırsatını sağlayabileceğimiz bir seçimdir.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Onun için bugüne kadar çalıştıklarımızın hat ve katı çalışarak ülkede 2014 mahalle seçimlerinden gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez milletin ve milletin direk iradesi ile birlikte yürütmenin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığını seçeceği makamda artık kendi iktidarını tescil edecek ve bundan sonra da bu millet Türkiye Cumhuriyeti devletinde iktidar olarak ilelebet payidar kalacaktır bu başkasından bize verilmemiştir darbelerden zorluklardan geliyoruz bir sürü ihtilallerden geliyoruz bir sürü üniversitelerden, bir sürü iş aleminden bir sürü aydınlar ve entellektüel olarak geçinenlerin bizi küçük görmelerinden geliyoruz. Şimdi iktidar milletin iktidarı zamanındadır ve şükürler olsun ki bu sizin elinizdedir Bu sizler ile birlikte gerçekleşecektir tam anlamıyla.

 

ÇAKIR'DAN TEŞEKKÜR

Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır'da Soylu'ya konuşmasının ardından çiçek ve Osmanlı Çileği reçeli takdim etti. Soylu daha sonar Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve yeni ilçe yönetimi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.