Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak Havalimanında Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Prof.Dr.Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof.Dr. Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk ile diğer yetkililer karşıladı.

 

ZONGULDAK’IN ÖNEMİNİ ANLATTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen resmi karşılama törenin ardından kendisini bekleyen kalabalık vatandaş topluluğuna seslendi.  Zonguldak’ın Türkiye’nin en şirin yerlerinden biri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak denilince akıllara alın teri, emek ve emeğin başkentinin geldiğini hatırlattı.

 

“ENERJİMİZİ MEMLEKETİMİZ

İÇİN KULLANMAMIZ GEREKİR”

1 Mayıs İşçi Bayramını da kutlayan Gül, “Emek bayramını hep beraber Türkiye'nin dört bir köşesinde kutladık ama emeğin alın terinin ne olduğunu en iyi siz tabi bilirsiniz. Sadece toprağın üstünde değil toprağın altında da terlemenin ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Bütün Türkiye'nin kıymetini nasıl bilmemiz gerekirse illerimizin de kıymetini hepimizin bilmesi gerekir. Hepimiz kardeşlik, dayanışma ve huzur içerisinde ülkemizi, illerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi daha güzelleştirmek, zenginleştirmek için gece gündüz çalışmalıyız. Enerjimizi birbirimizle uğraşarak değil memleketin geleceği için kullanmamız gerekir. Gördüğünüz gibi yapılacak çok şey var. Yapılan çok şey var. Daha önce Zonguldak’a gelip gittiğimde hep bilirim. Bugün muhakkak ki çok daha ileri gittiğini ihtiyaçların giderek hep giderildiğini, bunları hep biliyoruz" dedi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI

Cumhurbaşkanı Gül gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Gazetecilerin ve kamuoyunun da merakla beklediği Cumhurbaşkanlığı ile ilgili gelişmelere Gül şu sözlerle yanıt verdi: Sayın Başbakan ve ben söz konusu olduğumda, ki başka adaylar şüphesiz söz konusu olacak, bu kararı biz, hangimizin aday olacağıyla ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik ama herhalde Sayın Başbakan da istişare yapma ihtiyacı var çünkü bazı istişareler yapıyor, siz de görüyorsunuz. Onun ötesinde açıkçası bu konuya ilgili fazla da bir şey söylemek istemem ama tekrar ediyorum, seçimlerin kuralları belli, demokrasinin temel bütün unsurları memleketimizde geçerli. Takvim bildiğiniz gibi işleyecek ve neticede muhakkak ki adaylar çıkacaklar, halk kimi istiyorsa ona karar verecek. Bundan dolayı herhangi bir şekilde Türkiye'de bir siyasi risk, herhangi bir şekilde gerilim veya beklenmeyen bir olay beklememek gerekir. Sadece işte sabırla bu süreçlerin bitmesiyle beraber takip etmek gerekir”

 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Cumhurbaşkanı Gül, basın özgürlüğü konusundaki bir soru üzerine, demokrasinin temel göstergelerinden birinin basın özgürlüğü olduğunu söyledi. Gül, "Bu yönde yapılan eleştirileri dikkatlice, dikkate almak gerekir ve bunları gidermek için gayret göstermek gerekir. Bunu her zaman söylerim. İnsanlar, düşüncelerini rahatlıkla belli bir üslup çerçevesi içerisinde ifade edeceklerdir. Bunun bir alanı tabii ki basın vasıtasıyla yapmaktır" dedi.