Zonguldak'ta, diş hekimliği fakültesinde girecekleri sınav için akıllara durgunluk veren kopya düzeneği kuran altı kişi yakalandı.

Olay, 13 Temmuz 2012 günü yapılacak sınav öncesi ortaya çıktı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sınavda kopya çekileceği yönünde ihbar geldi. İhbarı değerlendiren ekipler hemen harekete geçti. Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesindeki sınav için organize edilen kopya düzeneği polisin takibi sonucu çökertildi.
Bir öğrenci ve ona yardım eden beş kişi, KOM ekiplerinin baskını sonucu yakalandı. Operasyonda ele geçirilen malzemeler polisi bile şaşırttı. Yapılan operasyonda ekipler, olayda kullanılacağı iddia edilen 41 KL 117 plakalı araçta arama yaptı. Aramada, içinde sim kart bulunan saat şeklinde bir cep telefonu, bir anten, 2 adet transmitter, bir tablet bilgisayar, bir adet 3'lü uzatma kablosu, bir flaş bellek, 2 adet antenli ses alıcı, 1 video görüntüsü alabilen notebook, bir düğme kamera, bir adet vın modem, bir adet akü, 2 araç şarj aleti ele geçirildi.
Polislerin ev aramasında ise iki adet kargo irsaliyesi, saat şeklinde bir cep telefonu ile bağlantılı mini kulaklık ele geçirildi.
Yakalanan altı kişi Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Savcıya ifade veren E.K., A.U.K., U.Ç., A.İ.Ş., H.D. ve H.D. serbest bırakıldı.