Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İmam nikahlı eşinden hamile kalan ve doğum için hastaneye yatan 24 yaşındaki genç kadın, doğum yapacağı çocuğun ailesi tarafından 5 bin lira karşılığında başka bir aileye verileceğini görevlilere söyleyince saklanan gerçek ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü detaylı çalışma başlattı.




 Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi doğum servisinde doğum yapmak üzere yatış yapan Alaplı ilçesine bağlı Hallı Köyü'nde oturan 24 yaşındaki B.M, doğum servisi görevlilerine doğuracağı çocuğun ailesinin 5 bin lira karşılığında başka bir aileye satacağını, bu aile ile birlikte kendi ailesinin de doğum servisi önünde beklediğini, çıkışta çocuğun karşı aileye teslim edileceğini söylemesi üzerine konu hastane polisine bildirildi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlilerine de haber verildi.

Harekete geçen polis B.M'nin babası A.M (67), çocuğu satın alacak Kozlu'da oturan S.S (25) ile eşi C.S. ifadeleri alınmak üzere Çocuk Büro Amirliğine getirdi.

Alınan bilgiye göre ise şüpheli ailenin emniyette verdiği ifadede çocuğu 5 bin lira karşılığında evlatlık olarak alacaklarını kabul ettiği, doğum yapan kızın babasının ifadesinde ise çocuğu istemediklerini için 5 bin lira masraf karşılığında çocuğu aileye vereceğini söylediği iddia edildi.

Şüpheliler savcılıkta verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Doğum sorunsuz bir şekilde gerçekleşirken genç kadın bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlileri ise olayla ilgili kapsamlı çalışma sürdürüyor. 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)