3 Blok halinde yapımı devam eden 350 yatak kapasiteli hastanenin yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Başhekim Muharrem Erdem, 17 Mayıs 2014 tarihinde inşaatın bitirileceğini düşünüyoruz dedi.

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Doktor Muharrem Erdem, yeni hastane inşaatının devam ettiğini 3 blok halinde yapılan yeni hastaneye ulaşımı sağlayacak yeni yol güzergahı için de Kdz.Ereğli Belediyesi'nin çalışmalara başladığını öğrendiklerini söyledi. Erdem düzenlediği basın toplantısında yeni hastane inşaatına ilişkin şu bilgileri verdi:

A KISIMDA HASTA YATAKLARI VAR

Yeni hastanenin inşaatı süratle devam etmektedir. Biliyorsunuz 3 bloktan oluşan bir hastane. A Bloğun kaba inşaatı bitmek üzere en son katları şuan yapılıyor. B ve C Bloklarda bir hayli süratli şekilde ilerlemiş durumda. A Blok biliyorsunuz özellikle hasta yatak bölümlerinin olduğu kısım. B ve C bloklarda idari ve poliklinikler ile diğer destek hizmetlerinin acil, diyaliz, ameliyathane, yoğun bakım gibi ana bölümlerin de bulunduğu bloklar.

BELEDİYEDEN BAĞLANTI YOLU ÇALIŞMASI

Bununla birlikte belediyenin de bağlantı yolları ile ilgili çalışmaları var şuanda Kaynarca Konutlarının içerisinden yol geçmekte ve ulaşım sağlanmakta. İmar planında olduğu gibi asıl hastaneye ulaşım yolu mevcut imar planında. Bunun ile ilgili belediye ile yazışmalarda bulundu, belediye bura ile ilgili çalışmalara başladığını öğrendik. İnşaat ile bu yolların da bitirilmesini bekliyoruz.

ÖNCE SAĞLIK BAKANLIĞINA SONRA EREĞLİ'YE

Biliyorsunuz 2014'ün 17 Mayıs tarihinde sözleşme sona eriyor. O gün geldiği zaman inşaatın bitirileceğini düşünüyoruz, teslim edildikten sonra önce Sağlık Bakanlığına ardından da bize teslimi yapılacaktır.