Kdz.Ereğli Belediyesi denetimindeki özel halk otobüslerinde elektronik ücretlendirilmiş kart sistemine geçişin sağlanması için gerekli alt yapı çalışmaları başlatılıyor. İlçede şehir içi özel araç yoğunluğunun azaltılarak toplu taşımacılık hizmetinin özendirilmesi hedefleniyor.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısında 2012 yılı performans programları meclis üyelerinin onayına sunulmuş, ilgili müdürlüklerin tüm hedeflerine de oybirliği ile onay verilmişti. Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü'nün, ilçedeki düzenli ulaşım hizmetlerinin daha modern bir şekilde her noktaya ulaşması için kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde yeni organizasyon yapıları ve rotasyon programları oluşturmak, ulaşım hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinin ve denetiminin yapılmasını sağlamak ve liman hizmetlerinin ve kamyon garajı ile atölye hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinin ve denetiminin yapılmasının sağlanması amacı, ilçedeki şehir içi özel araç yoğunluğunun azaltılarak toplu taşımacılık hizmetinin özendirilmesi, trafik karmaşasının ortadan kaldırılmasının sağlanması hedefi ile belediye denetimindeki özel halk otobüslerinde akıllı kart kullanılması sistemine geçilmesi için harekete geçti.

YAZI GÖNDERİLİYOR
Gerekli alt yapının oluşturularak elektronik ücretlendirilmiş kart sistemine geçiş hedefi doğrultusunda 110 Özel Halk Otobüsü'nün bağlı olduğu Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifine gerekli yazıyı gönderiyor. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz'de gazetemiz muhabirinin konuya ilişkin sorusuna, Evet böyle bir gelişme var dedi.