** Alaplı TSO Meclis Başkanı Usaç, çay boyundaki dükkanların yıkılmasının ardından bu alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesini önerdi.

Alaplı TSO Meclis Başkanı Şenol Usaç, aylık olağan meclis toplantısında üyelerden gelen talep doğrultusunda temeli atılacak olan çay boyundaki yeni belediye dükkanlarının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak olmasını değerlendirdi. Çay boyundaki belediye dükkanlarının yerinden kaldırılma kararını takdirle karşıladıklarını ancak aynı noktaya yeni dükkanlar yapılması düşüncesinin yeniden değerlendirilmesini gerektiğini belirten Usaç, söz konusu alana suni güzellikler yapılmasını önerdi.

TAKDİRLE KARŞILIYORUZ
Usaç yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. "Alaplı TSO ilçedeki en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Bizler daima ilçemizin halkımızın ve üyelerimizin menfaatlerini yasal çerçevede desteklemek adına üzerimize düşen görevleri ifa etmek ve bu konuda kamuoyuna görüş ve düşüncelerimizi belirtmek istedik. Alaplı'da kötü görüntü veren yıllardır gündeme gelen fakat bir türlü ilerleme kaydedilemeyen çay boyundaki belediye dükkânlarının mevcut yerinden kaldırılması konusunda almış olduğu kararı takdirle karşılıyoruz. Fakat yapılması düşünülen yeni belediye dükkanlarının aynı ada ve parsel içerisinde yeniden inşa edilmesinin, Alaplı ilçemize girişteki köprü üzerinden bakıldığında görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayacağı ve ileriki yıllarda tekrar Alaplı'nın karşısına bir sorun olarak çıkacağı düşüncesindeyiz.
KIYMETİ BİLİNMELİ
Bizim bu konudaki görüşümüz yeni inşa edilecek işyerlerinin kalıcı olması ve ilçemize hitap edecek bir şekilde, belediye dükkanlarına (şen zirai aletler ve cumhuriyet eczanesi sırası)  paralel bir şekilde, ana yol kıyısına inşa edilmesi, böylelikle yıkılacak olan eski dükkanların olduğu alanında yeşil alan olarak bırakılması ve halkımızın burada rahatça gezebilmesi, dinlenebilmesi için güzel bir şekilde düzenlenmesidir. Dikkat edersek dünyada nehir ve deniz kıyılarında inşa edilmiş, dükkan alışveriş merkezi gibi bir mimari şekli olmadığını görürüz. Akarsu kenarları her zaman yeşil alanlar olarak kullanılmıştır. Bizler akarsuların kıymetini bilmemiz lazım.
Böyle bir imkanı olmayan kentlerde de suni görüntüler yaratılarak bir görsellik kazandırılmaya çalışılmaktadır. Düzenleme bu şekilde yapıldığı taktirde Mollabey istikametindeki fabrikalarımıza giden yolda ileride oluşabilecek trafik yoğunluğunun da önleneceği kanaatindeyiz.
YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ
Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde birlik ve beraberliğin tesis edilmesi adına  Belediye Başkanımız bu konuyu siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, Odalar ve Belediye Meclis üyeleri ile yeniden gözden geçirip istişare ederek yeniden değerlendirmesi gerektiği görüşündeyiz. Alaplı TSO olarak Alaplı'da yapılacak olumlu her türlü proje ve yeniliklere imzamızı atıp elimizi taşın altına koymaya hazırız. Elbette ki bu konudaki tasarruf ve insiyatif Belediye Başkanındadır"