Zonguldak İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, Gökçebey'deki örnek nitelikteki bazı büyük çaplı hayvan işletmelerini gezerek incelemelerde bulundu.

Zonguldak İl Tarım İl Müdürü Yusuf Akın beraberinde Tarım İl Müdürlüğü Proje İstatistik Şube Müdür Vekili Uğur Mert Güçlü, Gökçebey İlçe Tarım Müdürü İrfan Soysal, Ziraat Teknikeri Üzeyir Yiğit ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette ilçedeki örnek nitelikteki, süt üretimine yönelik yetiştiricilik yapan Mahir Özdemir'e ait büyükbaş ve dünyada süt üretiminde önde sayılan İsviçre orjinli Saanen keçi ırkıyla yetiştiricilik yapan Necmi Pazar ve Canip Çamlı'ya ait küçükbaş hayvan işletmeleri gezilerek işletme sahiplerinin sorunları da dinlendi. İşletme sahiplerinden barınak, besleme, hastalıklar ve elde edilen hayvansal ürünlerin nasıl değerlendirildiği konusunda ayrıntılı bilgi alan Akın gördüğü bazı aksaklıkları da yetiştiricilerle paylaşarak sağlıklı ve rantabıl bir hayvan işletmeciliği için bunların mutlak manada giderilmesi gerektiğini belirtti.
Akın ayrıca işletmecilere Hayvan işletmeciliğinin ülkemizde ve dünyada çok iyi seviyelere geldiğini bu yüzden bu gibi büyük işletmelerin örnek alınarak hayvan bakım ve beslemesi konu-sundaki eksiklerini gidermeleri halinde kısa zamanda ekonomik olarak da daha iyi hale geleceklerini söyledi. Akın, işletmecilere Suni tohumlamanın çok önemli olduğunu ve taviz verilmeden devam edilirse sürü kalitelerinin korunacağını ve tipik özelliğini taşıyan yüksek verimli kültür ırkı hayvan sürülerinin meydana geleceğini de sözlerine ekledi.