Zonguldak'ta Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce (İŞKUR), Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamındaki 261 kişilik işe 4 bin 476 başvuru yapıldığı açıklandı.


Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen kura töreni öncesi gazetecilere açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, işsizliğin azaltılması, istihdamın korunması ve artırılması, dezavantajlı grupların istihdamının sağlanması amacıyla iş gücü yönetmeliği çerçevesinde TYÇP kapsamında il genelinde 261 kişinin işe yerleştirileceğini söyledi.

İlk olarak il merkezinde çalışacak 72 kişinin belirlenmesi amacıyla kura çekileceğini belirtilen Demirsu, "İl genelinde işe yerleştirilecek 261 kişi için toplam 4 bin 476 kişi başvurdu. Bugün merkez için yapacağımız kura çekimi ile 72 kişiyi belirleyeceğiz. 17 Ekim'de kuradan ismi çıkan kişileri milli eğitime bağlı okullarda temizlik görevlisi olarak göreve başlatacağız. Bu kişiler 16 Haziran 2017’ye kadar çalışacaklar." diye konuştu.



- "İsmim kuradan çıktığı için çok mutluyum"

2 çocuk babası 45 yaşındaki Yaşar Koçak, bu zamana kadar sigortalı bir işte çalışmadığını ifade etti.

Bir gün dahi sigortası olmadığını dile getiren Koçak, "İsmim kuradan çıktığı için çok mutluyum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Başımızdan eksik etmesin." dedi.
Ardından okullarda istihdam edilecek 72 işçi kurayla belirlendi.


(Anadolu Ajansı)