CHP’nin eski Zonguldak Milletvekillerinden,  THD Eski il başkanı Harun Akın dün CHP il başkanı Osman Yayla’yı ziyaret ederken,  “ Harun Akın Yuvaya dönüyor, CHP ye katılacak” dedikodusu yayıldı.

 

AKP DERİN DEVLETİNİ YARATACAK

 

Akın Yayla’ya yaptığı ziyarette şöyle konuştu:

 

“İl başkanı Osman Yayla’nın basın yoluyla yaptığı çağrıya kayıtsız kalamazdım. Başkanın bu tavrı bizi cesaretlendirdi ve bu buluşma sağlandı. Cumhuriyet halk Partisindeki Genel Başkan değişimini çok önemsedik. Ve Değişim Hareketi olarak da CHP nin bu oluşumuna destek verdik.  CHP nin genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun referandum ile ilgili propaganda çalışmalarını ve o dayanılmaz performansını ve olağan üstü gayretlerini alkışlıyorum.

Referandum konusunda vatandaşımız hala aydınlanmış değil. O yüzden referandum çalışmalarında milleti aydınlatmak lazım. İktidar Hukuku hiçe sayıyor. Hukuka müdahale etmekte ve etmeğe de devam ediyorlar, vatandaşlarımıza bunları anlatmak lazım. AKP, Toplumu korku toplumu yaptı. 12 Eylül’den sonra kendi yargısını oluşturacak, Oluşturdukları kendi yargılarında kendilerini aklayacaklar ve sonra da dokunulmazlıkları kaldıralım diyecekler. Çünkü kendi yargıları onları temizlemiş olacak. AKP bununla da kalmayacak 12 Eylül’den sonra kendi derin devletini yaratacaktır.”

 

KAYITSIZ KALINAMAZ

 

Yayla’da Akın’ın yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve her duyarlı vatandaşın, ülkenin içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamayacağını ifade ederek “şöyle dedi:

 

“Türkiye Cumhuriyeti ve Hukuk Devleti içinde yaşamımızı devam ettirmek istiyorsak, önce 12 Eylül’de yapılacak olan referandum da ‘ Hayır’ diyerek görevimizi yapmalıyız. Sayın Harun Akın, Zaten bizim partilimizdir. Kendisi CHP nin 22 nci dönem Zonguldak milletvekilidir. Bizim ile beraber çalışması da elbette ki bizi memnun edecektir.

AKP, Anayasasına Hayır Demek, Hukuk Devletini çiğnetmemek, Cumhuriyetimizi korumak, İşçimizi, memurumuzu, emeklimizi, dul ve yetimimizi refah düzeye ulaştırmak için Hayır gezilerimizi sürdürüyoruz.”

 

YANITSIZ SORULAR

 

Harun Akın’ın CHP ye katılarak yuvaya döneceğine dönük söylentilerin boşa çıktığı ziyarette,  basın mensuplarının gerek Harun Akın’a ve gerekse CHP İl Başkanı Osman Yayla’ya  “CHP ye kesin dönüş var mı? Birlikte mi hareket edeceksiniz? CHP Zonguldak milletvekilleri bu buluşmaya ne diyorlar?” şeklindeki sorulara net yanıt verilemedi.

 

Öte yandan Bir gazetecinin Harun Akın’a “Ali Bektaş sizin danışmanınızdı AKP ye geçişini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya,  “O bir siyasi bir meseledir. Ali Bektaş benim arkadaşımdır. Siyasi tavrı kendi tercihidir. Ancak risk almıştır“ sözleriyle yanıt verdi.