CHP Zonguldak eski Milletvekili Harun Akın’ın Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile birlikte Mustafa Sarıgül’ün partisine geçeceği öne sürülüyor. Harun Akın ise bu iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

 

CHP’nin eski Zonguldak Milletvekillerinden Harun Akın partisinden istifa ederken, CHP Zonguldak örgütünü suçladı. Harun Akın’ın Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kuracağı partiye DSP’den seçilip istifa eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile birlikte geçme hazırlığı içinde olduğu iddia edilirken, Akın taraftarlarının da bu istifayı devam ettirmeleri bekleniyor. Bu arada konuyla ilgili bu haberimizden sonra gazetemizin Zonguldak Temsilcisi Ahmet Öztürk'ü arayan Harun Akın, Sarıgül'ün partisine geçmeyeceğini ve bu tür iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. Akın, bu iddiaların ve bu iddiaları gündeme taşıyan haberimizin de maksatlı olduğunu vurguladı.

Akın’ın kamuoyuna açıkladığı istifa yazısı ise şöyle:

“Gençlik kolları, ilçe yönetimi, il yönetimi, il başkanlığı, milletvekilli görevlerinde bulunduğu Yüce Atamızın kurduğu, bana aileden miras kalan CHP7de, parti geleneklerine yakışmayan tutum ve davranışlar, örgütün Zonguldak kamuoyu önündeki olumsuz durumu ve tüm bunların CHP Genel Sekreteri sayın Önder Sav’a iletilmesine rağmen bugüne kadar duyarsız kalınması, beni canım kadar sevdiğim CHP üyeliğinden ayrılma noktasına getirmiştir.

Bugüne kadar onurlu taşıdığım, hiçbir zaman ihanet etmediğim CHP üyeliğinden istifa ediyorum.’