İlk turu 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Zonguldak’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Bürolarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti.

 

Ziyarete, Akkaya’nın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer katıldı.

 

KGD Başkanvekili Mustafa Emen, ziyaretlerinden dolayı CHP’lilere teşekkür ederek, “Zonguldak, bilindiği gibi altı kara, üstü yeşil bir şehir. Güzel bir şehir, fakat her nedense gerek iktidar kanadı, gerekse ziyaretçilerimiz Zonguldak’ın bir kasaba görünümünde olduğunu söylüyor. Bu da bizi son derece üzüyor” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise, bu sözleri AK Partililerin söylemesinin çok normal olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

“Zonguldak’ın kasaba gibi olduğunu kim söylüyor? AKP’lilerin söylemesi çok normal… Çünkü onlar halktan yana değil, ranttan yanalar. Zonguldak, tarihi bir dokusu olan bir şehrimiz. Ben Zonguldak’ın bu haliyle çok güzel bir şehir olduğunu düşünüyorum, ama AKP’li Bakanlara baktığınız zaman, eğer 25-30 katlı binaların altında binalar varsa, onlara göre şehir değildir. Bakış açısı ranttan yana bir anlayış olduğu için elbette ki onlar bu şekilde görüyorlar. Yerel Yönetimler Yasası’nı değiştirdiler. Bunlar, köye ‘köy’ demekten bile utanan bir anlayıştalar. Bugün Yerel Yönetimler Yasası’yla köyleri mahalle yaptılar. Bunlar ‘vatandaşın derdini ne kadar çözeriz?’ derdinde değiller. Zonguldak’ta da vatandaşımız CHP anlayışından şikayetçi olmuş olsaydı, hem Zonguldak Belediyesi’ni, hem de 12 tane belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi kazanmazdı. Çağdaşlık, sadece binaların çok modern olmasıyla olmuyor. Tabii ki, Zonguldak’ta 21’inci yüzyıla göre yapılması gerekenler var, ama sadece Zonguldak’ta değil, Türkiye’nin her yerinde var. Bugün İstanbul’la övünüyorlar, ama bir yağmur yağdığı zaman sandallarla karşıdan karşıya geçiyorlar. Bu mu çağdaşlık? Bir olayı sadece makyajlamakla çağı yakalayamıyoruz. Çağı yakalamak; sosyal projelerle, halkın yaralarına derman olmakla olur. Dediğim gibi yapılması gerekenler elbette var. Çünkü Zonguldak, bir emekliler şehrine döndü. Önemli olan üretimi arttıracak yatırımlar yapmaktır. Madenleri eskiden olduğu gibi verimli hale getirecek çalışmalar yapmaktır. 21’inci yüzyılın teknolojisiyle onları donatmaktır. Zonguldak’taki işsizliği önleyici tedbirler almaktır. Esasen Zonguldak’ın ihtiyacı olanlar bunlardır.”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Türkiye'de 10 Ağustos'ta bir ilk yaşanacağını anlatarak, "10 Ağustos, parlamenter demokratik sistem ile tek adam hakimiyetindeki diktatörlük yolunun açılacağı bir seçim olacaktır. Halkımız buna karar vermek zorundadır. 10 Ağustos'ta halkımız faşizme 'dur' diyecek ve demokratik parlamenter sistemle Türkiye'nin daha da gelişmesinin yanı sıra refaha ulaşması için bir adım atacaktır. Yargıya güvenin sıfırlandığı, yargı kararlarının uygulanmadığı, kutuplaşmanın derinleştiği ve dünyayla itibarımızın sıfırlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemi bize yaşatan, Cumhurbaşkanı adayıdır. Biz böyle bir anlayıştaki Cumhurbaşkanı adayının ülkemize yakışmadığını ve böyle bir Cumhurbaşkanı adayının ülkeyi böleceğini, kutuplaştıracağını ve ötekileştireceğine inanıyoruz" dedi.

 

Akkaya, ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kişiliği, duruşu, insanlara bakışı ve kampanya süresince insanları barışa çağıran söylemleriyle takdirle karşılandığını dile getirerek, 10 Ağustos'ta birinci turda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimi kazanacağını ifade etti.

 

(Haber Merkezi)