AKP'nin önceki Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, sahibi olduğu İttifak Metal'de gazetecileri ağırladı, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda Ereğli'nin yaşadığı kavga ortamını değerlendirdi.

 

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ: Adalet Sarayı'nın ihalesi yapıldı, firma belirleme işlemleri 1 hafta sonra belli olacak. Hastane yeri ihalesi yapıldı, müteahhit temeli atacak, Fen Lisesi var ihalesi yapıldı, firma belli oldu, askıya çıktı temeli atılacak. Adliye Sarayı, Hastanemiz, Fen Lisemiz yapılacak Ereğli-Devrek yolu ihale edildi yoluna girdi bunları geriye çevirecek kimse yok bunun da gücü yetmez. 10 Haziran tarihinde bunların hepsi İl Başkanına teslim edilmiştir.

 

BATMAYACAĞIZ: Gerek Erdoğan Metal gerek İttifak Metal, bizim iki firmamızı da kapatsak benim ayda 150-200 milyar kârım var, Ankara olmasa ben buradan gerçekten zarar hanesi olurum ama Ankara'nın takviyesi ile buraları ayakta tutuyoruz, açık ve net. Bilançolarımız ve çalışmalarımız böyle. Birileri 'neden batmadı diyor?' Evet Ankara ile burayı ayakta tuttuk ve batmıyoruz, batmayacağız da.

 

İKİNCİ DALGA UYARISI: Siyasetin şuanda uzağında, bir yerde de merkezindeyim gibi yaşıyoruz. 2008 yılındaki ekonomik durum şuandaki durumdan biraz daha farklı. 2008 Yılındaki ekonomik krizde İl olarak insanlar bu olayı yaşamamıştı, şimdi yaşadılar ikinci bir dalgalanmada gerçektende büyük dalgalanmalar, ayaklar oluşabilir. 500 Tüccar varsa 150'ye düştü 150 sanayici varsa 50'ye düştü. Tersanelerde 5 bin 800 kişi çalışırken 500'e düştü.

 

CANDAN'A GÖNDERME: Ereğli'nin sahibi Ereğli'de yaşayanlardır. Bizde Ereğli'de yaşayan bir nefer olarak önce siyasilerin birbirini anlamakta geç kalmaması lazım. Benim bir eksiğim kusurum olabilir. Şu tünellerden geçerken emeği geçenlere teşekkür ediyoruz diyebilsin birisi. Alaplı'da bir liman yapılacak onun ile ilgili birisi bana basın ile mesaj vermesin gidelim bakalım, nerede ne eksiğimiz varsa bulalım arkasında duralım söke söke sonuç alalım. Ben şimdi bırakacağımda kendi içimdeki milletvekiline laf mı yarıştıracağım. Ben siyasete olgunluğa erişmiş doyuma ulaşmış kafamda rahat olan birisiyim.

 

 

 

AKP'nin önceki Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, İttifak Metal'de 30'a yakın gazetecinin katılımı ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Son dönemlerde Kdz.Ereğli'de yaşanan gerginlik ile ilgili de sağduyu çağrısında bulunan Erdoğan, Ereğli-Devrek yolu, Adliye Sarayı, Hastane binası, Fen Lisesi yapımında geriye dönüşün olmadığını hatırlatarak, Su zemine oturdu dedi. AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'a da üstü kapalı göndermede bulunarak, hizmet noktasında basın yolu ile değil irtibata geçerek çalışma yapabileceğini ve bunu da bir emir kabul edeceğini belirten Milletvekili Fazlı Erdoğan, kamuoyunda konuşulan AKP'den Ereğli Belediye Başkan adayı olacak söylentilerine de yanıt verdi. İşte Erdoğan'ın yaptığı konuşma şu şekilde:

 

MÜJDEYİ BEKLİYORUZ

Devlet Demir Yollarının yeri özelleştirme idaresinin masasında idi biz o masadan geri çekerek Ereğli Belediyesi'nin ve Ticaret Odası'nın mutfağa katkısı sağlanarak 256 trilyon değer biçildi, Maliye Bakanlığı 107 trilyon DDY'nin borcuna karşılık devretti. Adalet Sarayı'nın ihalesi yapıldı firma belirleme işlemleri 1 hafta sonra belli olacak, herşey rayında. Hastane konusu vardı Kepez'e geçti 5 trilyon karşılığında hastane yeri alındı orada ihalesi yapıldı, müteahhit yakında temeli atacak, müjdeyi bekliyoruz. Fen Lisesi var, onun ihalesi yapıldı 4 aydır kamu ihale kurumuna gitti oradan geldi firma belli oldu, askıya çıktı. Zonguldak Valiliğinden aldığım en son olay yakınen takip ediyorum bu konuyu inşallah o da temeli atılacak.

 

YENİ TREN YOLU

Kandilli-Zonguldak'a 18 kilometrelik ray döşenecekti, tünel açılacaktı, o olmadığı için tren ferisi projesi devreye girdi.  Yeni tren yolu projesi var, mevcut bu Gülüç ırmağının Organize Sanayi Bölgesi'nden Bartın istikametine gidiyor. Gülüç köprüsünün devamında Erdemir'e bir bağlantı makası var. Bartın, Kilimli, Alaplı gibi limanların hepsine bir bağ konulacak.

 

AYDA 150-200 MİLYAR KÂRIM VAR

ANKARA'NIN TAKVİYESİ İLE AYAKTAYIZ

Gerek Erdoğan Metal gerek İttifak Metal, bizim iki firmamızı da kapatsak benim ayda 150-200 milyar kârım var, Ankara olmasa ben buradan gerçekten zarar hanesi olurum ama Ankara'nın takviyesi ile buraları ayakta tutuyoruz, açık ve net. Bilançolarımız ve çalışmalarımız böyle. Birileri 'neden batmadı diyor?' Evet Ankara ile burayı ayakta tuttuk ve batmıyoruz, batmayacağız da. Ereğli'de birçok arkadaşımız gerçekten mağdur. Bu kriz rüzgarı en büyük çapta Ereğli'yi etkiledi, metali demir çeliği, tersaneleri etkiledi.

 

KOÇ ÖRNEĞİ

Ereğli'de biliyorsunuz demir çelik var TSO var, sendika var bir de belediye var. Ticaret odası ekonomiyi yönetecek, belediye yerelde hizmet edecek, demir çelikte özel bir şirket almış Ereğli adına bir takım sorunlar gözükse de Erdemir'in özelleşmesinden sonra 8 milyon ton üretilirken şimdi 18 milyon ton yassa çelik üretir hale gelmiş. Sayın Başbakanımızda Koç grubuna yeni Türkiye'nin otomotivini yapmak için bir yiğit arıyor. Burada da yiğitler lazım. Bu yiğitlerin başında Ticaret ve Sanayi Odası, belediye, Erdemir, sendika var. Erdemir kendi elinde birikmiş personelini ideolojik yaklaşımı ile dışarı atarken dışarıdaki özel sektör bunu aldı en iyi şekilde kullandı. İsdemir'in yanına Tosçelik olsun Çolakoğlu olsun pek çok Erdemir mensubu vardır. Erdemir bir okuldur. Ereğli'de sendika belediye işbirliğinde, belediye başkanlığı seçiminde sendika yönetimi belediye başkanına açık açık destek verdi. Aralarında ne oldu da su bulandı ben bilmiyorum bilmekte istemiyorum, benim görevim değil. Daha önce Kaymakam, Belediye Başkanı, Erdemir yetkililer oturdu birlik beraberlik mesajı verdiler.

 

DURUM BU KEZ FARKLI

Siyasetin ben şuanda açıkça uzağında bir yerde merkezindeyim gibi yaşıyoruz. 2008 yılındaki durum şuandaki durumdan biraz daha farklı. Ekonomik krizi 2008 yılında insanlar bu olayı yaşamamıştı İl olarak, şimdi yaşadılar ikinci bir dalgalanmada gerçektende büyük dalgalanmalar, ayaklar oluşabilir. 500 Tüccar varsa 150'ye düştü 150 sanayici varsa 50'ye düştü. Tersanelerde 5 bin 800 kişi çalışırken 500'e düştü. Herkesi aklı selime davet ediyorum.

 

322 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUM

Benim hakkımda ileri geri çok yazı yazıldı, Erdemir'den ben paramla mal alıyorum, özel şirket olarak her türlü ihaleye giriyorum. 322 tane çalışanımız var Fazlı Erdoğan'ı beğenselerde beğenmeselerde bu insanların sorunları ile birebir ilgilenen bir insanım. Ereğli'de bana bir görev düşerse ki, bu gerginlik ortamını azatlım derim. Belediyenin bu çıkışlarını kendisine de söyledim Çaycuma Belediyesi diyalog kurdu birçok proje karşısında kasasına para koydu. Belediyeye yazı yazdıramadık Erdemir özelleşirken, Kaymakamlığa da yazdıramadık.

Adliye Sarayı, Hastanemiz, Fen Lisemiz yapılacak Ereğli-Devrek yolu ihale edildi yoluna girdi bunları geriye çevirecek kimse yok bunun da gücü yetmez. 10 Haziran tarihinde bunların hepsi İl Başkanına teslim edilmiştir.

 

ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

Birileri çıkarda bize bir bilgi ver onların o talebi başımın üzerindedir emir anlarım, onu demediği halde birileri de hakkımızda bir şeyler söylerse de onları ben Allah'a havale ediyorum. 5 Yıllık bir yatırım planlaması vardır demir çelik bütün yatırımlarını gerçekleşti. Acı bir gerçek şu Erdemir'e her birlikte sipariş veriyoruz, Erdemir'e sipariş veren tüccar üzerine 10-20-50 dolar koyup para kazanmak isterken siparişleri elinde paraya çevirmek isteyen arkadaşlar sabah bir bakıyorsun kapısını açıyor 60 dolar geri geldi, yeni sipariş vermek için düşük fiyatla yeni teklifi toplamak için Erdemir düğmeye basarken elindeki birikmiş stokla da bir çok insan batıyor bu istikrarsızlık. Bu Amerika ile ilgili dünya ile ilgili. Ben 50 tane aracımı yurt dışına sevk yaptıramıyorum benim işimin yüzde 30-35'i ihracat.

 

ANLAMAKTA GEÇ KALINMAMALI

Ereğli'nin sahibi Ereğli'de yaşayanlardır. Bizde Ereğli'de yaşayan bir nefer olarak önce siyasilerin birbirini anlamakta geç kalmaması lazım. Benim bir eksiğim kusurum olabilir. Şu tünellerden geçerken emeği geçenlere teşekkür ediyoruz diyebilsin birisi. Bu ihalelerin hepsi yapıldı, arsa bulmak kolay değil. Ereğli-Devrek yolu gerçekten bir mühendis müteahhiti hiçbir milletvekili aramadı bırakın aramayı yataklarında yatırmadım, cevap olsun diye söylemiyorum, su zemine oturdu. Mızrak çuvala sığmayacak kadar gerçekler var.

 

CANDAN'A GÖNDERME

Alaplı'da bir liman yapılacak onun ile ilgili birisi bana basın ile mesaj vermesin gidelim bakalım, nerede ne eksiğimiz varsa bulalım arkasında duralım söke söke sonuç alalım. Ben şimdi bırakacağımda kendi içimdeki milletvekiline laf mı yarıştıracağım. Ben siyasete olgunluğa erişmiş doyuma ulaşmış kafamda rahat olan birisiyim. Bu dünyada değil ama öteki dünyada hesaplaşmak isteyenler olabilir. Burada da insanlara karşı ben daha iyi yaparım 35 kişiden bir tanesini Başbakan atadı buraya, daha iyi yapan kişi başımın tacı, tebrik ederim. Bu soruların bundan sonra odur. Diyor ya bıçak kemiğe dayandıysa cevabını veririz yani o zaman bıçağı kemiğe dayanmış mı dayanmamış mı sorarsınız altını çizersiniz bitirirsiniz.

 

FAZLI ERDOĞAN VARDIR

BİR GERÇEKTİR

Gazetemiz Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'ın, Kamuoyunda isminiz önümüzdeki yerel seçimlerde AKP'den Belediye Başkanlığına aday olacağınız konusunda geçiyor, aktif siyasete yeniden dönüş yolu var mı? sorusuna, Ben canlıyım ve yaşıyorum Fazlı Erdoğan vardır bir gerçektir. Sokakta vatandaş ne konuşuyor onun ağzını ben kapatamam. Vatandaşın konuştuğu iyi şey ise ondan mutlu olurum bir yere yakıştırıyorsa şeref duyarım. Ama şuan o işlerle meşgul değilim ona daha 2 yıl var. Öyle bir hesap içerisinde değiliz. Bizler önce 322 kişinin ekmeğini kazanmak için mücadele ediyoruz.

 

15-20 ADAY VAR

Bu alanda birçok arkadaşımız var, AKP'sinden 15-20 tane aday çıkar, kimse şurada ben olurum olamam diye hesap yapmasın, kimsede kimseyi yıpratmak için ismini sağda solda kullanmasın. Birileri beni öne çıkaracak birileri AKP'nin adaylarını çoğaltacak ortalık karışacak yine hedef, bende bunları çıkaranları sizler kadar biliyorum. Kimin samimi kimin gayri samimi olduğunu zaman gösterecek. Biz partinin dava eriyiz. 9 Yıla yakın milletvekilliğini yaptık, kader de ne yazılmış ise onu gördük.

 

ÜNİVERSİTE HEDEFİ

Ben işim ile ilgili üniversite yapma konusunda hızlı adım atılmasını istiyorum. Somut bir öneri Erdemir'in yerini açıkça aldık Erdemir'e okul yaptıracaktık bak 202 dönüm yok, onun üzerine gidilmesi lazım. Üniversitenin kollarının buraya biran önce gelmesi lazım. Yer arıyoruz yeni açılımlar yapmalıyız. Erdemir'in Ticaret ve Sanayi Odası'nın daha atak olması gerekiyor.

 

3.5 MİLYON DOLARLIK İŞ ALMADIM

Birileri bir şeyler yazdı o yazanlara teşekkür ediyorum. Hayatımda 3.5 milyon dolarlık hiçbir iş almadım. Biri beni Cumhuriyetin manşetine taşıdı CHP'nin eski İl Başkanlarından biri aldı kendi yakının işini bana referans olarak gösterdi onun sayesinde ayaklarım sağlam basıyorum, yüzde 40'ını peşin ödedi o haberin yanlış haber olduğuna inandığı için. Onun için kim ne yazıyorsa yazsın, eğer varsa bir eksiğimiz 1 tane eksik oy gittiyse onu gerçekten üzüntü ile karşılarım.

 

ANLIMIZ AK

Birileri bizi şikayet etmişler 4 ayda beklide 10 tane müfettiş ile yüzyüze geldik. Allaha hamdolsun ak sayfamıza ak belgemizi alarak koyduk ilgililere de bunu aktardım. Ben bu dönemde Vergi Dairesi burada 4-5 defa incelemeye tutuldum. Erdoğan Metal olarak İttifak Metal olarak bunu kimse ile paylaşmadım 1 kuruş vergi 1 kuruş sigorta borcum yok banka kredisini alarak özel sektörde iş yapıyorum, onun da farkını bankalar veriyor zaten.