KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen yöneticilerine seslenerek, “Titreyin kendinize gelin, düşünün, arşivleri kurcalayın, kelamınızı ondan sonra söyleyin” dedi.

Şube Başkanı Karagülmez, sendika binasında düzenlendiği basın toplantısında, Sağlık-Sen yöneticilerinin, sağlıkta ücret adaletsizliğini daha da artıran, ekip çalışmasını dağıtan, performansa dayalı döner sermaye uygulaması başlayınca alkış tutan kişiler olduğunu savundu.

SSK hastanelerinin, devletin 5 kuruş yatırımı olmamasına rağmen Sağlık Bakanlığı’na devredilirken söz konusu sendikanın sesinin çıkarmadığını belirten Karagülmez, “Paran kadar sağlık demek olan Genel Sağlık Sigortası’nın reklamını dergilerinizdeki kamu iş vereni sıfatındaki Sağlık Bakanı’nın ağzından yaptırdınız. Özelleştirmeler nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Zonguldak Devlet Hastanesi’nin içi boşaltılırken aklınız neredeydi? Sağlık-Sen yöneticilerinden bir ricamız olacak, cahilliğimizin kusuruna bakmasınlar. Ülkemizdeki sağlık politikalarını, hastanelerin birleşme prosedürlerini, başhemşire yardımcısı sayısını ve atamalarını ne zamandan beri hastane başhemşireleri belirliyor. Ey Sağlık-Sen yöneticileri, titreyin kendinize gelin, düşünün, arşivleri kurcalayın, kelamınızı ondan sonra söyleyin” dedi.