Zonguldak İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü organizasyonu ve Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (ZOKEV) katkılarıyla “51’inci Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında söyleşi ve imza etkinliği, 3 Nisan 2015 Cuma günü saat 18.00’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Küçük Salonu’nda yapılacak. Etkinlik kapsamında Şair Gökhan Taner Günsan kitabını imzalayacak. Yine aynı gün saat 11.00’de Şair-Yazar Fatma Kılıç da, AKM Küçük Salon’da söyleşi ve imza günü düzenleyecek.

Aynı zamanda Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği görevini sürdüren Gökhan Taner Günsan’ın “Sakallarımı Kestim Kuşlara” adlı ilk şiir kitabı Yasakmeyve Yayınları arasından çıktı. Şu anda Çaycuma Nebioğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapan Gökhan Taner Günsan, 4 Ağustos 1978’de Samsun’da doğdu. Denizli ve Adana’da sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yaptı. Şiirleri; Evrensel Kültür, Varlık, Bireylikler, ZonKişot, Sunak, Şiiri Özlüyorum, Yom-Sanat dergilerinde yayınlandı.

Günsan, Bartın Belediyesi tarafından düzenlenen Hasan Bayrı Şiir Yarışması’nda,  2012 yılında, “Ben Bir Soru İşaretiyim” adlı şiiriyle ikincilik, 2014 yılında ise  “On Dört” adlı şiiriyle üçüncülük ödülünü aldı.

Şiirini toplumcu gerçekçi şiir akımının içinde gören Günsan, “Şair, yaşadığı toplumun acılarından, kederlerinden ve gerçeklerinden bağımsız düşünemez, ama sadece bu gerçeklikleri dile getirerek değil, bunları aşarak geleceğe de umut taşımalıdır” diyerek şiire bakış açısını dile getirdi.