Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği Bahar Konserine katılan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM)  yeniden restore edilerek ilçede faaliyet gösteren sanat kuruluşlarına tahsis edileceğini açıkladı.

Derneğin Başkanı Cihangir Bilgin tarafından kültür ve sanata verdiği destekten ötürü plaket de verdiği Belediye Başkanı Uysal, AKM'nin iç kısmında yeni bir projeyle düzenlemeye gidilerek binanın daha yararlı bir şekilde kullanılır hale getirileceğini belirtti.

Bu düzenleme çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Uysal,  Proje çalışmasının Haziran 2017 ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Tüm salonlarından Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren sanat kuruluşlarının yararlanmasını sağlayacaklarını ve haftanın yedi günü AKM'nin Kdz. Ereğli sanat kuruluşlarına ve sanatçılarına tahsis edileceğini söyledi. Kdz. Ereğli'nin daha geniş bir alanda yer alan bir sanat  ve gösteri merkezine ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Hüseyin Uysal, bunun için araştırmalar yaptıklarını ve Kdz. Ereğli'nin ihtiyaçlarına en azından 50-100 yıl geleceğe yönelik hizmet verecek bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, bunun belki şehrin merkezinde değil ama kolay ulaşılabilecek bir alanda olabileceğini de sözlerine ekledi. İçinde sergi salonları, gösteri salonları, çalışma salonları olan bir kompleks düşündüklerini belirtti. "Bizler Kdz. Ereğli'nin sanatsal tarihini ortaya çıkartacak ve dünyaya tanıtacak bir yol izlemeliyiz" diyen Başkan konsere katılan Turkuaz Halk Müziği Gurubu sanatçılarını tebrik etti.