Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) ve Balıkesir Üniversitesi (BÜ) Birleşik Akademik Oda Orkestrası, önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) klasik müzik konseri verdi.
Konsere, ZKÜ öğretim görevlileri, öğ renciler ve halk katıldı. Birleşik Akademik Oda Orkestrası adına Doç.Dr. Cansevil Tebiş, Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında orkestranın ilk kez Zonguldak'ta konser verdiğini kaydetti. Tebiş, devam etti:

"AYDIN İLİK'İ  RAHMETLE ANIYORUZ"
"Orkestranın kuruluşu bizleri yüreklendiren, çalışmalarında manevi destek sağlayan, çoğu kez konserlerde bizzat çalarak yanımızda olan evrensel çok sesli müziğin toplumlar üzerinde değiştirici, dönüştürücü, geliştirici rolü ve çağdaş kazanımların bilinciyle bu örnekleri Zonguldak'a taşıyarak çok önemli bir misyonu omuzlarında taşıyan ZKÜ Devlet Kon servatuarı Kurucu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Aydın İlik'i saygıyla anıyoruz. Bu konserin gerçekleşmesini çok isteyen ve geçtiğimiz yıl içinde girişimleri başlatan ve gelişmeleri bizzat takip eden hocamız biz inanıyoruz ki, bugün aramızda ve konserimizi izliyor. Bu anlamlı konserin yapılmasındaki desteklerinden dolayı bizi Zonguldak'a davet eden ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz'e teşekkür ediyoruz."
Konser, Tchaikovsky, Bach, Schubert gibi ünlü müzisyenlerin seçkin eserleri seslendirildi. Yaklaşık iki saat süren konser boyunca, dinleyiciler güzel anlar geçirdi