Alaplı’da 3 nüfuslu Akman ailesi yıkılma tehlikesi olan ev için yardım istiyor.
Küçükkaymaz köyünde ikamet eden yıkılma tehlikesi içinde olan evde yaşam mücadelesi veren 3 nüfuslu Akman ailesi, yardım bekliyor. Eşinin yüzde 60 görme özürlü, kendisinin de astım hastası olduğunu belirten Ayşe Akman (46), evinin yıkılma tehlikesi içinde olduğunu ve korku içinde yaşadıklarını söyledi. Oğlunu iki ay önce askere gönderdiğini ve cebine harçlık koyamadığını kaydeden Akman, “Evimiz çok eksi yağmurda her tarafı akıyor, eşyalarım su içinde kalıyor. Kendim astım hastasıyım rutubet ve nemden çok etkileniyorum, kışın çok üşüyorum. Maddi durumumuz iyi olmadığı için hiçbir şey yapamıyorum. Eşim İsmail Akman da zaten yüzde 60 görme özürlü ve iş bulabilirse hamallık ve günlük işler yapıyor, bünyesi zayıf olduğundan dolayı fazla çalışamıyor. Oğlumu iki ay önce askere gönderdim. Şu anda İzmir'de vatani görevini yapıyor. Oğlumu askere gönderirken cebine harçlık koyamadım, para gönderemiyorum. Oğlum askerden geldikten sonra ne yapacağım bilemiyorum. Oğlumu evlendirecek durumum yok, evlendirsem dahi bu eve gelinim gelmez evimiz çok eski olduğundan duvarlarında çatlaklar var, her yıkılacak korkusu içinde yaşıyorum” dedi. İki yıl önce bir derneğin evlerini incelemeye geldiğini o tarihten buyana arayıp sormadıklarını ifade eden Akman, “İki yıl önce dernekten geldiler, evimizi incelediler, onlara evimin kışın yağmurda aktığını rutubet ve nem içindeki bu evde yaşadığımızı söyledim. Onlarda evimizi inceleyip gittiler. O tarihten bu yana bizi ne arayıp nede sordular. Başta Kaymakamımız Aydın Memük olmak üzere hayırsever işadamlarımızdan yardım bekliyorum” diye konuştu.
Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan da, Akman ailesinin acilen bir eve ihtiyaç duyduğunu söyledi. Kış ayı girmeden bu aileye ev yapılması gerektiğini ifade eden Tufan, “İsmail Akman arkadaşımız gözünden yüzde 60 oranında sakat, herhangi bir geliri yok, kendisi yeşil kartlı, mevcut oturdukları ev yıkılmak üzere bir kar yağdığında her an yıkılabilir. Bu ailenin acilen bir eve ihtiyacı var. Bu ailenin oğlu askerden gelecek evlendirmeye kalksalar evlendirecek durumları yok, bu eve gelini getirmesi mümkün değil, evinin içi rutubet ve nemden dolayı kokuyor. Kış aylarında çatı akıyor halı ve kilimleri yıkasalar bile çatısı aktığından dolayı aşağıdaki halılar yağmur suyuyla devamlı yıkanıyor. Ev en ufak yağmur ve aşırı rüzgarda ev yıkılabilir. Onun için ben buradan başta Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük'e tekrar sesleniyorum. Ben bu evin yapılması konusunda üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım.  Acilen bu evin yapılması hatta bu kışı bu ailenin bu evde geçirmemesi lazım diyorum. Ben şahsım adına söz veriyorum, devletimiz yardım ederse bu evi kışa kadar yapıp bu aileyi yeni evine sokmamız lazım. Ben bu konuda hayırsever Kaymakamımızdan bu evin temelini atılmasını bekliyorum.
Ailemiz gerçek bir mağdur çünkü utanıyorlar isteyemiyorlar. Baskı altındalar, ihtiyaçları olanlar alamıyor ama ihtiyacı olmayanlar ise alıyor. Şu evde gelsin bir yetkili evinden yemeği getirsin eğer bu evin içinde yemek yesin ve bir saat bu evde uyusun ben adımı değiştireceğim” dedi.