Yeni bir sanat aktivitesine ev sahipliği yapan Atatürk kültür Merkezi (AKM) Ünlü Ressam Osman Zeki Oral Salonunda 72 tablo sergileniyor.

Üzerinde “Öğrencilerimiz ile hazırladığımız “Resim” ve “Robotik Kodlama” sergimizde, sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” yazan davetiye ile gittiğim sergide bizim Kandillililerin de resimlerini görme şansım oldu. Güler Önder, Zerrin Aslan da oradaydı. Mine Özbek ne de güzel resimler yapmış öyle. Sergiye on parmağında on marifet olan Sanatçı Ayşe Korkmazgil de resimleri ile renk katmış. Tek tek resimleri görerek izlediğimiz sergide, kültür ve  sanat deyince ilk akla gelen isimlerden Turkuaz Topluluğunun Başkanı Cihangir Bilgin’de vardı. Bilgin, Bolu İzzet Baysal mezunu resim öğretmeni Mehtap Akdemir’i özellikle kutladı. Akdemir, 22 öğrencinin altı aylık çalışma ile yaptığı 72 resmi sergilemenin haklı gururunu öğrencileri ve sergiyi gezen sanatseverlerle paylaştı.

Ortaokul 5-6-7-8. Sınıfların “Kodlama ve Robotik Eğitimi” de sergide yer aldı. Bilim Teknolojileri öğretmeni Müjdat Kaşdaş sergiyi gezenlere, sensörler ve motorlar ile robot uygulamalarını anlattı.

Kandillililer de sergide buluştu. Güler Önder'in kara kalem Kandilli resminin önünde biraraya gelen Güler Önder, Asuman Uysal Akdemir; Zerrin Arslan ve Eyüp Bektaş bir kez daha Kandilli sevdasının heyecanını yaşadı. Kandillililer Güler Önder'i bu başarısından dolayı özellikle kutladı.