Turkuaz Sanat Topluluğu “Anadolu Ozanları” adlı belgesel konser hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.  2 Mart 2019 Cumartesi günü saat 19 30 da Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezinde Türkü severlere özel olarak gönül dolusu bir repertuarla seyirci karşısına çıkacak.

 



Etkinlikle ilgili olarak Turkuaz Sanat Topluluğu’nun Kurucusu ve Başkanı Cihangir Bilgin şu bilgiyi verdi:

 

Konserde Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif, Aşık Veysel, Özay Gönlüm, Davud Sulari, Aşık Daimi, ve türkülere emek vermiş diğer halk ozanlarına ait Türküler ve görsel sunumlar yer alacak. Anadolu da yaşamış ve bu toprakların sesi sözü ve ezgisi olan halk ozanlarımızı gelecek nesile anlatmak ve minnetle anmak adına gururla yaptığımız bir konser olacaktır.

Şiir ezgi ve görsel sunumlarla keyifli bir konser akşamı 40 kişilik bir koro ve TRT den konuk müzisyenlerin yer aldığı 10 kişilik orkestra da bu konserde yer alacak. Türküler insanlar arasında kurulun en güçlü köprüdür. Türküler dolusu yüreklerle bir arada olmak dileğiyle, türkü severleri bekliyoruz.





AŞIKLARIN KALEMİNDEN:

Sözünden Efkar oldum sigaramda tellendim/İkrar verdim yar gözünde özlendim/ Dağlar aşar ilden ile göçerdim/ Yıldızlara ayak basar gezerdim/ Bir ses oldum ezgilerle yayıldım/  Mahlas aldım bade içtim bezendim/ Leb değmez de rakibimi dağladım/ Bir söz oldum dizelerde çoğaldım/. Pür dolandım meclislerde duruldum/ At sırtında car köşeye yol aldım/ Aşık oldum çeşmelerde hayattım/ Nam saldım diyar diyar dolandım/  Pir Sultan’ım şaha baş kaldırmışım/ Ezilmedim ezilenden can bulmuşum/ Köroğlu’yum çamlıbel’de/ Ayvazım Karacaoğlan’ım elimdem düşmez sazım/. Şah Hatayi’m mana buldum rediften/ Nesimi’yim öğüt aldım/ Deyişten/ Barış oldum Yunus’un nefesinden/  Mevlana’yım devr-i alem semazen/ Veysel oldum bu tükenmez muraddan/  Neşet baba tezenedir bozkırdan/ Sulari’yim Erenler baş tacından/ Mahzuni’yim sevdam çeşm-i siyahtan /

Cihangir Bilgin - Kdz Ereğli 26 ocak 2019